In Vorm > Gin Tonic, please

Deze informatie is niet meer actueel!
Wat is gin nu eigenlijk? Waar komt het vandaan? Hoe wordt gin gemaakt? En hoe vonden gin en tonic elkaar in één glas? Wie kwam er voor het eerst op die ongewone maar goddelijke match? Deze workshop geeft antwoord op je vragen.

Wanneer

  • 18 oktober ’16 (di)
    van 19.30 u

Prijs

€ 27,00 (Basisprijs: € 27.00)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be

Info

Je kan geen bar of pub meer passeren zonder een uitgebreide ginkaart. In grootwarenhuizen is het rek met gins stilaan even groot als dat van de wijntjes. Je kan er niet rond: Gin en Gin-Tonic zijn overal doorgedrongen als courante drankjes.

Maar wat is gin nu eigenlijk? Waar komt het vandaan? Hoe wordt gin gemaakt? En hoe vonden gin en tonic elkaar in één glas? Wie kwam er voor het eerst op die ongewone maar goddelijke match?

Deze workshop geeft antwoord op je vragen. Het is een blik op de boeiende geschiedenis van gin en het productieproces van het drankje, die dichter bij huis start dan gedacht. Samen met Jan Danneel leer je gin proeven en ontdek je de verschillende stijlen. Je gaat ook op zoek naar de gepaste tonic. Daarna ga je zelf aan de slag en maak je een 'perfectly served Gin-Tonic'. Voortaan ontvang je je gasten in stijl!

Begeleiding: Jan Danneel, The Tulip Glass
I.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen

Bron: UiTinVlaanderen.be