Theater > Spaans Krijt 2.0 - Daan Hugaert - NIEUWE LOCATIE - UITVERKOCHT

Deze informatie is niet meer actueel!
Angel is nog een kind als zijn moeder in 1937 beslist hem naar een ander land te sturen, ver weg van de Spaanse Burgeroorlog. Hij zal nooit meer naar Spanje terugkeren. In de herfst van het leven kijkt Angel terug op een gelukkig verleden. Zonder spijt of wroeging, dankbaar voor hoe het is gegaan. Maar dat het de oorlog was die hem uit Spanje wegjoeg, zal hij nooit aanvaarden.

Wanneer

  • 21 april ’17 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 14,00 (Basisprijs: € 14.00; 65+, -26j: € 12,00; Abo: € 11,00; Abo -26j: € 10,00)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Info

“Op sommige momenten kan ik het nieuws niet meer zien. Het oorlog voeren, het vluchten, dat blijft maar doorgaan. Alsof al ons verdriet en dat van zoveel lotgenoten voor niets is geweest.” – Spaans Krijt

Angel is nog een kind als zijn moeder in 1937 beslist hem naar een ander land te sturen, ver weg van de Spaanse Burgeroorlog. Een hartverscheurende keuze. Via Frankrijk komt de jongen in België terecht, waar hij opgroeit in een warm en gastvrij pleeggezin. Hij zal nooit meer naar Spanje terugkeren.
In de herfst van het leven kijkt Angel terug op een gelukkig verleden. Zonder spijt of wroeging, dankbaar voor hoe het is gegaan. Maar dat het de oorlog was die hem uit Spanje wegjoeg, zal hij nooit aanvaarden.
De oorlog lijkt maar niet te stoppen. De mensen schijnen niets te leren uit hun fouten. En telkens wanneer ergens het moordende geweld raast, telkens wanneer mensen massaal op de vlucht slaan, doet Angel datgene waartoe zijn geschiedenis hem dwingt: vertellen, vertellen … vertellen.

Daan Hugaert en Dirk Tuypens waren jarenlang samen te zien in de succesvolle tv-reeks Witse. Met ‘Spaans Krijt 2.0’ schreven ze samen een tekst over de oorlog, vluchteling zijn, over solidariteit en menselijke warmte. Daan Hugaert speelt Angel, Dirk Tuypens regisseert. Net als in Daans vorige producties ‘Een trooster’ en ‘The Duck Variations’ werd Frederik Van de Moortel (alias Sakuran) geëngageerd om een nieuwe muziekscore te componeren.

Regie: Dirk Tuypens
Met: Daan Hugaert
Muziek: Frederik Van de Moortel