Muziektheater > Chet - Compagnie Cecilia

Deze informatie is niet meer actueel!
Voor Compagnie Cecilia gaat Tom Vermeir aan de slag met drie muzikanten. Ze vertrekken daarbij van Chet Baker’s vocale repertoire. In deze ode aan hun muzikale held, gaan ze op zoek naar een hedendaagse vertaling van Baker’s melancholische lyriek. ‘Chet’ wordt een monoloog met veel muziek, of een concert met lange bindteksten … Zoals u wilt.

Wanneer

  • 08 april ’17 (za)
    van 20.30 u

Prijs

€ 14,00 (Basisprijs: € 14.00; 65+, -26j: € 12,00; Abo: € 11,00; Abo -26j: € 10,00)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Info

Op vrijdag 13 mei 1998 valt jazzmuzikant Chet Baker op 58-jarige leeftijd uit het raam van hotel Prins Hendrik in Amsterdam. Naar alle waarschijnlijkheid onder invloed van heroïne. Baker werd één van de grondleggers genoemd van de dromerige “West Coast Jazz”.

Voor Compagnie Cecilia gaat Tom Vermeir aan de slag met drie muzikanten. Ze vertrekken daarbij van Chet Baker’s vocale repertoire. In deze ode aan hun muzikale held, gaan ze op zoek naar een hedendaagse vertaling van Baker’s melancholische lyriek. West Coast Jazz anno 2016, waarbij het turbulente leven van deze legendarische jazztrompettist verweven wordt met songteksten van jazzstandards zoals ‘My Funny Valentine’, ‘Angel Eyes’, ‘The Thrill is Gone’, …

‘Chet’ wordt een monoloog met veel muziek, of een concert met lange bindteksten … Zoals u wilt.

Vermeir, Taeldeman en Heuvinck werkten tien jaar samen in de glamrockband A Brand. Ze maakten vijf platen en speelden op zowat alle grote festivals en concertpodia. Voor ‘Chet’ krijgen ze versterking van Ben Brunin, bassist van o.a. Vive la Fête en muzikaal brein achter Kenji Minogue.

Tekst en regie: Koen De Sutter
Met: Tom Vermeir
Live-muziek: Dag Taeldeman (gitaar), Frederik Heuvinck (percussie & elektronica), Ben Brunin (bas)