In Vorm > Themajaar 2017: Tieltse bieren en brouwerijen

Deze informatie is niet meer actueel!
In 2017 besteedt de stad Tielt ruime aandacht aan een stukje van haar culinair erfgoed. Zoals iedere Vlaamse stad telde Tielt in het verleden vele brouwerijen. Vandaag is er een ware revival van artisanale en originele streekgebonden bieren. Tielt moet met zijn “Poes”, “Hij komt van Kanegem” of “Dirty Scum” niet onderdoen …Tijdens twee vormingsactiviteiten kan je je smaakpalet verfijnen!

Wanneer

  • 27 maart ’17 (ma)
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 20,00 (Basistarief: € 20.00)

Waar

naam
Buurthuis
adres
Zwartegevelstraat 668700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be

Info

Workshop: foodpairing met bieren

We staan bekend als één van de meest bierconsumerende volkjes ter wereld. Maar bij een feesttafel plooien we ons al te gemakkelijk naar de Franse gewoonte om een bord te vergezellen van rode of witte wijnen.
Bier is naast een schitterende dorstlesser nochtans ook een uitstekende drank die zich prachtig laat rijmen met voeding. Als een heuse biersommelier geeft Kurt Gunst ons tekst, uitleg en smaakervaring mee in het combineren van hapjes, kazen en zelfs chocolade met fijn gerstenat.

Datum: 27/03

Aanvang: 19u30
Begeleiding: zytholoog en biersommelier Kurt Gunst
Prijs: 20,00 euro per avond (per avond afzonderlijk inschrijven)
Locatie: Foodpairing: Buurthuis, Zwartegevelstraat 66, Tielt
I.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen

Bron: UiTinVlaanderen.be