Poco Loco Maxi 7-12j Daguitstap STAM en Huis van Alijn

Deze informatie is niet meer actueel!
Draken zijn overal, ook in het Stadsmuseum te Gent: in schilderijen, kinderboeken, films en games en zelfs op mensen hun lichaam, als tattoo! Maar hoe zit het nu: bestaan ze wel of niet in het echt? Een speelse rondleiding vol spelletjes en drakenkamers om in te lezen, kijken, spelen en bouwen. Namiddag naar Huis van Alijn1ste graad : ‘slingers en slierten' 2de en 3de graad 'Peperkoekenhart'

Wanneer

  • 04 april ’17 (di)
    van 09.00 u tot 16.30 u

Prijs

€ 15,00 (Basistarief: € 15.00)

Waar

naam
Watewy
adres
Hondstraat 1008700 Tielt

Contact

Telefoon
051/42.82.40
jeugddienst@tielt.be
website
http://www.Tielt.be

Info

Draken zijn overal, ook in het Stadsmuseum te Gent: in schilderijen, kinderboeken, films en games en zelfs op mensen hun lichaam, als tattoo! Maar hoe zit het nu: bestaan ze wel of niet in het echt? Een speelse rondleiding door een tentoonstelling vol spelletjes en drakenkamers om in te lezen, kijken, spelen en bouwen.
Na het bezoek aan de draken, rijden we naar het Huis van Alijn om te picknicken en het Huis te bezoeken.

1ste graad : ‘slingers en slierten’
Het is feest in het Huis van Alijn! Ontdek hoe onze (over)grootouders feest vierden. Hoe ruikt, smaakt, klinkt, voelt een feest van vroeger? En van nu? Hoe ziet jouw geliefde feest er uit? Hoe feesten jullie thuis?
2de en 3de graad ‘peperkoeken hart’
Wat is er zo bijzonder aan een peperkoeken hart? Waarom worden ijslammetjes onthoofd? Wat hebben kindjeskak en suikerbonen met elkaar te maken? Waarom vond men cola eerst niet lekker? Wat waren de beste lekkernijen op de kermis? Verkocht de kruidenier vroeger ook speculaaspasta? Een smakelijk museumbezoek!


Inschrijven kan vanaf 11 maart om 10u00 via het nieuwe vrijetijdsprogramma Kwandoo (ga naar https://tielt.kwandoo.com

Bron: UiTinVlaanderen.be