naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Markering Meridiaan van de Trisomie - Zaterdag 30 november

Op zaterdag 30 november markeert het project Bloedtest de Meridiaan van de Trisomie met een artistieke ceremonie op enkele publieke plaatsen, onder meer om 13u00 op de Markt in Tielt.

Meridiaan van de Trisomie

De Meridiaan van de Trisomie ligt op 3° 21” 0’ - een verwijzing naar Trisomie en chromosoom 21 (syndroom van Down) - en strekt zich uit over het grondgebied van elf West-Vlaamse gemeenten: van Knokke-Heist tot Spiere-Helkijn. Op donderdag 21 maart 2019 werd de Meridiaan van de Trisomie officieel ingehuldigd. De ‘laatste piloot met het syndroom van Down’ vloog toen over de Meridiaan, en doorkruiste zo West-Vlaanderen van zuid naar noord. Van Spiere-Helkijn tot Knokke-Heist.

Markeringsceremonie op zaterdag 30 november

Deze keer komt er geen vliegtuigje aan te pas, maar wel de BloedtestFiets die fietst op de Meridiaan van de Trisomie (100 km). Op vijf plaatsen - Knokke-Heist, Tielt, Zwevegem, Spiere-Helkijn en Kortrijk - wordt de Meridiaan gemarkeerd met een artistieke ceremonie.

In Tielt vindt de ceremonie plaats om 13u00 op de Markt. 21 mensen zullen een groot rood doek (met het opschrift 'bloedtest.' om het maatschappelijk debat over de Niet-Invasieve Prenatale Test aan te wakkeren) van 21 meter lang en 3 meter breed over een afstand van 21 meter dragen, waardoor de ‘Meridiaan van de Trisomie’ op deze plek eventjes zichtbaar wordt gemaakt. Een artistieke fiets fietst achter het doek en zet stempels op een rode loper. Een drone filmt alles van bovenaf. Na de markeringsceremonie vervolgen de BloedtestFietsers omstreeks 14u00 hun tocht, op weg naar het volgende markeringspunt in Zwevegem.

Wees welkom!

Kom kijken naar of doe mee met de Markering van de Meridiaan van de Trisomie in Tielt! Afspraak om 13u00 op de Markt!

Meer info

https://www.facebook.com/events/559386338206472/

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 november 2019