naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update coronamaatregelen

De cijfers met betrekking tot coronabesmettingen in Tielt zijn slecht. Sinds maandagochtend gelden verstrengde federale maatregelen en later deze week komen er voor de verschillende sectoren nieuwe richtlijnen of protocollen.

Tielt streeft ernaar om op basis daarvan samen met de Midwestgemeenten gezamenlijke maatregelen te nemen.

Het stadsbestuur vindt evenwel ook de mentale gezondheid van de Tieltenaars belangrijk en in het bijzonder die van de jongste inwoners. Daarom worden momenteel nog niet alle vrijetijdsactiviteiten stilgelegd. We hopen dit samen met jullie ook zo te kunnen houden. Vandaar dat het lokaal bestuur alle verenigingen vraagt om zich te beperken tot de pure hoofdactiviteiten zoals trainingen, de namiddagactiviteit van de jeugdbeweging of de cultuurvoorstelling.

Wij rekenen op de verantwoordelijkheid van het bestuur van elke vereniging om geen evenementen of nevenactiviteiten met eigen leden te organiseren tot de cijfers voor onze stad weer beter worden. Daarom annuleert ook de stad zelf eigen evenementen zoals de Dag van de Jeugdbeweging.

Verder blijft onverkort gelden dat:
* je verplicht een mondmasker draagt in de Kortrijkstraat, Ieperstraat en Bruggestraat (tussen Peperstraat en Markt), op de Markt en het Alexianenplein;
* je een mondmasker draagt op openbare plaatsen waar het druk is of er niet voldoende afstand kan worden gehouden
* alle evenementen vooraf moeten worden voorgelegd aan de burgemeester ter goedkeuring.

Hou het veilig voor jezelf en de ander.
Dank voor uw blijvende aandacht en medewerking.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 oktober 2020