naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

‘Tielt is thuis in Europa' - Online slotdebat op dinsdag 27 oktober om 20u

Hoe Europees voelen Tieltenaren zich eigenlijk? In oktober loopt er een EU-zoektocht in onze stad en kan je een bevraging invullen. Tijdens het slotdebat gaan Vlaamse Europarlementsleden met elkaar in debat over de resultaten van de bevraging.

Welk gevoel roept de Europese Unie bij jou op? En hoe kan de Europese Unie het dagelijks leven in Tielt verbeteren? Op deze en andere vragen gaven Tieltenaren een antwoord in een online bevraging die sinds begin oktober loopt. De resultaten van deze bevraging worden op 27 oktober tijdens een online slotevenement op de Facebookpagina van de stad Tielt bekend gemaakt. Aanvankelijk was aangekondigd dat dit debat in de Europahal zou plaatsvinden, met live publiek, maar omwille van de huidige coronamaatregelen werd dit aangepast naar een online debat dat je dus live kan volgen via Facebook. Het gebeuren gaat van start om 20u00.   

Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze opent het event met zijn visie op Tielt en Europa. Je komt te weten wat van Tielt een Europastad maakt, en hoe deze Europese identiteit het dagelijks leven van de Tieltenaar beïnvloedt.

Rolf Falter, hoofd van het Belgisch Informatiebureau van het Europees Parlement, kijkt daarna met een kritische blik naar Tielt en Europa, en licht met spraakmakende data toe hoe de Europese Unie impact heeft op een stad als Tielt. Deze data legt hij vervolgens naast de resultaten van de online bevraging.

Dit boeiende interactieve uurtje over Europa wordt afgesloten met een debat tussen Vlaamse Europarlementsleden Kathleen Van Brempt (SP.A), Assita Kanko (N-VA) en Kris Peeters (CD&V). Om er een echt interactief debat van te maken, kunnen Tieltenaren vooraf en tijdens het evenement zelf hun vragen voorleggen aan de parlementsleden, die daar dan een antwoord op zullen formuleren.

EUROPAZOEKTOCHT

In oktober loopt er een Europazoektocht in het stadcentrum van Tielt. Op 10 locaties vind je panelen met info over de Europese Unie. Beantwoord de vragen op het wedstrijdformulier in het stadsmagazine editie oktober (verschijnt op 29 en 30 september en 1 oktober) en maak kans op leuke prijzen. Meer info op www.thuisineuropa.com.


ONLINE BEVRAGING

In de online bevraging over Europa kan je alvast je eerste mening kwijt. De bevraging invullen kan via deze link. De resultaten worden besproken tijdens het debat op dinsdag 27 oktober.

Meer informatie over het concept en over de verschillende Europa-activiteiten vind je op www.thuisineuropa.com.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 oktober 2020