naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

11.11.11 in Tielt

11.11.11 zet ook in 2020 ‘changemakers’ centraal: straffe mensen en organisaties die in alle uithoeken van de wereld strijden voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een planeet die blijft draaien. ook in Tielt voert men actie.

Werken aan een duurzame en leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt, wordt de changemakers altijd maar moeilijker gemaakt. De vrijheid van meningsuiting staat op vele plaatsen onder druk. Actie voeren is niet zonder risico, en kan leiden tot gevangenschap, marteling, moord. De coronacrisis legt de ongelijkheid in de wereld pijnlijk bloot. Hun inzet steunen is dus van levensbelang.

Een van de vele changemakers is sociaal werkster Dijé Suzette Frantz Pilon. Zij werkt in Agadèz, de grootste stad in het noorden van Niger. De getto’s van Agadèz zijn een transitzone waar migranten stranden op weg naar Algerije, Libië en Europa. Met Dokters van de Wereld helpt ze er migranten een nieuw leven opbouwen. Ze hebben het vaak zwaar te verduren: fysiek, maar ook mentaal. De migranten noemen Dijé Maman Migrant. Ze probeert er samen met vele andere hulpverleners de migranten een kans te bieden om te overleven en probeert voor een minimale menswaardigheid te zorgen. Dat is wat ook de vele andere changemakers nastreven.

TIELT SOLIDAIR

Door 11.11.11, de partners van 11.11.11 en haar deelorganisaties een financieel duwtje in de rug te geven, maak je hun plannen mee waar. Met het overschrijvingsbiljet dat je in het stadsmagazine van november vindt, kan je een bedrag storten. Weet dat je gift vanaf € 40 voor 60 % fiscaal aftrekbaar is.

Omwille van de coronasituatie is er geen verkoop van de solidariteitsproducten aan de warenhuizen en elders. Via deze link kan je deze producten wel online bestellen en vooraf betalen. Vervolgens haal je ze, met het betalingsbewijs, af in de Oxfam Wereldwinkel, Bruggestraat 17. Dat kan vanaf eind oktober tot eind november.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 oktober 2020
Changemakers

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht