naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dag van de Academies - Zaterdag 6 en zondag 7 februari

Op de ‘Dag van de Academies’ maak je kennis met het deeltijds kunstonderwijsaanbod in onze regio. Beide Tieltse academies slaan hiervoor de handen in elkaar onder het thema ‘Crossroads’.

Verbinding

Crossroads (kruispunten) staan voor verbinding en nieuwe mogelijkheden. En ook kunst werkt verbindend en grensoverschrijdend. Muziek, woord, dans en beeldende kunst brengen mensen samen. Kunst laat ons een dialoog aangaan met onszelf en de ander!

Livestream

Door de coronamaatregelen kan je de academies deze keer niet bezoeken. Maar dan komen zij toch gewoon tot bij jou? Een hele zaterdag lang streamen beide academies op jouw scherm. Optredens, interviews, sketches, clips, reclameboodschappen of het bewegende proces van hoe een kunstwerk tot stand komt … Je ziet het allemaal. Live, met beeld en geluid. Er komt een heuse televisiestudio van waaruit de academies streamen: coronaproof, met aanzienlijke afstanden, heldere handgel en makkelijke maskers. Maar vooral met heel veel creativiteit en verbeelding. Want net dat is waar de beide Tieltse academies sterk in zijn!

Afsluiten met Apero

Op zondag om 11u00 sluit het weekend af met een Apero con Fuoco-concert, verzorgd door laureaten van de academie: Ellen Vanneste (viool), Sarah Jelassi (klarinet), Simon Vandenbroecke (fagot) en Peter Olemans (piano) nemen je mee op hun muzikale ‘Crossroads’! Dit concert vindt plaats zonder publiek en zal live gestreamd worden. Zo kan je van thuis lekker meegenieten, als je wil vanuit je favoriete zetel!

Ontdek het allemaal op 6 en 7 februari!

Heel gemakkelijk: surf naar www.academietielt.be/dagacademies.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 januari 2021