naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aangepaste verkeers- & parkeersituatie Vaccinatiecentrum Europahal

Nu het vaccinatiecentrum ook echt operationeel is, diende de verkeers- & parkeersituatie in de onmiddellijke omgeving van de Europahal bijgesteld. De nieuwe regeling gaat meteen in en geldt tot en met eind oktober.

Parkeren

De voornaamste wijziging is dat het binnenplein van de Europahalparking deels is omgevormd tot tijdelijke blauwe zone. Daar kan je tot 90 min. parkeren; vergeet je blauwe schijf niet. 

Gratis en onbeperkt parkeren op het plein voor de Europahal kan wel nog links en rechts van de inrijzone alsook achteraan voor de muur naast De Kommel. Verder gelden ook geen beperkingen voor de parkingplaatsen aan de Ringlaan enerzijds en de Sportlaan anderzijds (uitgezonderd een aantal voorbehouden plaatsen voor medewerkers van het vaccinatiecentrum).

De al bestaande blauwe zones 'bovengronds' (Lakenmarkt & Gen. Maczekplein) blijven behouden; daar kan je max. 120 min. parkeren met je blauwe kaart.

Ter hoogte van het zwembad zijn tijdelijk 6 extra parkeerplaatsen voor mensen met een beperking gecreëerd. Aan de ingang van het vaccinatiecentrum (kant JOC) is een Kiss & Ride-zone voorzien.

Eenrichtingsverkeer

Komende van de Ringlaan richting looppiste en zwembad geldt voortaan eenrichtingsverkeer tot aan het zwembad. Vanaf het zwembad tot aan het kruispunt met de Sportlaan kan het verkeer nog steeds in beide richtingen circuleren.

Fiets & bus

Aan de voorgevel van de Europahal is een ruime fietsenstalling voorzien. De Lijn zorgde voor een tijdelijke belbushalte aan de Europahal, ter hoogte van de Shermantank.

Detailplan

De pdf in bijlage geeft een gedetailleerd overzicht van alle aanpassingen weer.

Dank voor uw begrip en medewerking.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 04 maart 2021