naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Duurzame Gemeente - 18 tot 25 september

Van 18 tot 25 september organiseert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten voor de vierde keer de Week van de Duurzame Gemeente. Ook in Tielt staan twee mooie activiteiten op het programma.

Wat?

De Week van de Duurzame Gemeente wil de 17 Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties meer ruchtbaarheid geven. Neem alvast een kijkje op www.sdgs.be

Hieronder twee initiatieven in Tielt, die kaderen binnen de SDG’s.

EcoTexTielt - zaterdag 11 september

De Tieltse Mondiale Raad en vzw WOP! organiseren op 11 september van 9u00 tot 17u00 een tweedehandsmarkt voor kledij in sporthal De Ponte, Sportlaan 3. Op EcoTexTielt kan je aan een zacht prijsje sporttenues en outfits van (jeugd)verenigingen en scholen kopen. Je vindt er ook standjes van andere initiatieven en winkels die inzetten op duurzame kleding.

Wil je zelf verenigings- of sportkledij van de hand doen? Breng ze op 1, 3, 4 of 8 september binnen bij Bokaal, Bruggestraat 19, of richt je tot je eigen vereniging om te vragen wat zij doen.

Meer info: vzwwop@gmail.com - febe.vandaele007@gmail.com - www.wopplanet.com/duurzame-kledij


Mondiaal Café: Van liefdadig naar rechtvaardig - maandag 20 september

Globale uitdagingen zoals de klimaatcrisis of een pandemie vragen een antwoord in de vorm van internationale solidariteit. Maar wat betekent dat in deze turbulente tijden? En hoe organiseren we dat best in de toekomst? Daarover schreef 11.11.11-directeur Els Hertogen het boek ‘Van liefdadig naar rechtvaardig. 11 stemmen over de toekomst van internationale solidariteit’.

Elf toonaangevende internationale stemmen tonen in prikkelende essays hoe internationale solidariteit er volgens hen moet uitzien. Een oproep tot daadkracht op elk aspect van onze toekomst, van herverdeling over ecologie, feminisme, migratie tot dekolonisatie en technologie.

Hierover gaat MO*-journalist John Vandaele met Els Hertogen in gesprek op maandag 20 september om 19u30 in de gebouwen van Uitgeverij Lannoo (Plantinstraat, hoek Kasteelstraat). Enkele burgers uit de regio verwoorden vanuit hun visie en ervaringen wat ze uit dit boek geleerd hebben en wat ze meenemen naar de toekomst.

De toegang is gratis. Graag vooraf inschrijven, dit kan bij Joris Cools via joppecools@gmail.com.

Een organisatie van de Tieltse Mondiale Raad i.s.m. 11.11.11, Oxfam Wereldwinkel Tielt, Avansa en de provincie West-Vlaanderen/Wereldhuis Roeselare.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 september 2021
lokale helden

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht