naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Expo No Rudder - 20 oktober tot 13 november in de bib

Dankzij uitgebreid archiefonderzoek, getuigenissen, bruiklenen en giften van velen, werkte het Tieltse stadsarchief de expo 'No rudder! / Geen roer' uit, over de vliegtuigramp in Aarsele op 2 oktober 1971.
Het was op 2 oktober precies 50 jaar geleden dat een passagiersvliegtuig van British European Airways neerstortte op een weide langs de Deinsesteenweg in Aarsele.

De tentoonstelling die naar aanleiding van deze herdenking uitgewerkt werd, kon je eerder al bezoeken in Aarsele, en loopt vanaf 20 oktober tot 13 november in de bib.

Tentoonstelling

De tentoonstelling vertelt het verhaal van al wie betrokken was bij de ramp. Heel wat lokale Aarselenaren getuigen hoe een plotse vuurbal die zaterdagmiddag een onwaarschijnlijk verhaal op gang bracht. Op basis van internationale archieven kom je ook meer te weten over de 63 buitenlandse slachtoffers van de ramp. De vele hulp- en bergingsdiensten, betrokken bij de afwikkeling van de ramp, komen eveneens aan bod. Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp wordt verteld op basis van het recent openbaar onderzoeksdossier van de technische experten. Ten slotte is er aandacht voor de nabestaanden en de latere herdenkingen. Naast film- en fotomateriaal uit diverse archieven en collecties, kan je in de expo ook allerhande voorwerpen en herdenkingsalbums van particulieren bekijken.

In het weekend van de kerstmarkt (11 en 12 december) zal de expo opgesteld worden in het Tieltse stadhuis.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 15 oktober 2021
Nieuwtje2021_VliegrampAarsele

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Lakenmarkt 98700Tielt
Tel.
051 42 82 10
Nieuwsoverzicht