naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugdboekenmaand - Helden en schurken

De Jeugdboekenmaand heeft dit jaar ‘Helden en schurken’ als thema.

Eén ding staat vast: zonder held geen verhaal. En wat is een held zonder schurk? Verhalen hebben hun helden en schurken nodig en mensen hebben verhalen nodig.

Het Tieltse programma van de Jeugdboekenmaand ziet er als volgt uit.


OP DIEVENJACHT IN DE BIB

Een dief maakte van de bib zijn jachtterrein. Tientallen boeken werden al gestolen! Eigen onderzoek wijst uit dat zes mensen de dader kunnen zijn maar nu zit het onderzoek vast. We hebben een held nodig om deze schurk te ontmaskeren. Wie tijdens dit kort (15 minuten) maar leuk bibspel de dief ontmaskert, wint een echte heldentattoo!

Van 1 tot 31 maart in de bib van Tielt - Voor kinderen van het derde tot zesde leerjaar - Tijdens de openingsuren - Gratis deelname

WAT EEN SCHURKENBOEK!

Een goed verhaal heeft een schurk nodig. Voor het verhaal is de schurk zelfs vaak belangrijker dan de held. Zin om een goed boek over helden en schurken te lezen? Dan kan de bib jou daarbij helpen. De hele Jeugdboekenmaand lang krijgen alle helden- en schurkenboeken een Jeugdboekenmaandsticker opgeplakt. Een selectie ervan vind je op onze boekenstand. En dan is er ook nog Bieblo, de app die van boeken zoeken kinderspel maakt.

IEDEREEN LEEST WEDSTRIJD

Ben je nog op zoek naar een ideale zondagmiddagactiviteit en mag er ook iets te winnen zijn? Doe dan zeker mee aan de wedstrijd van Iedereen Leest. Schrijf, teken of verzin een boodschap voor jouw favoriete kinder- en jeugdboekenheld/schurk. Upload een foto van jouw brief, tekening of filmpje en maak kans op mooie prijzen.

www.jeugdboekenmaand.be/wedstrijd


AUTEURSLEZINGEN SCHOLEN

De Vlaamse jeugdliteratuur is van een hoog niveau en de auteurs zijn de beste ambassadeurs om de kinderen te stimuleren een boek in handen te nemen. De auteur aan het woord laten is iets dat aanspreekt. Kwam er een jeugdauteur in onze bib langs, dan zijn diens boeken de komende maanden steevast uitgeleend. Daarom biedt de Tieltse bibliotheek de Tieltse scholen de mogelijkheid om een auteurslezing bij te wonen. Dit gebeurt in de periode van de Jeugdboekenmaand. Heb je kinderen tussen 6 en 12 jaar? Plan dan in maart alvast enkele bibliotheekbezoeken in!


WAT MET DE LEESACTIE?

Een grote leesactie met slotfeest op touw zetten was dit jaar nog niet mogelijk vanwege COVID-19 maar uitstel is geen afstel. De bib verschuift de leesactie naar de maanden juni, juli en augustus om de jongste lezertjes ook in de lange zomervakantie aan het lezen te houden. Er komt eind augustus een slotfeest om alle leesijver te belonen! Meer info volgt!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 februari 2022