naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe infosessie gevelscans - 19 mei

Het lokaal bestuur helpt je graag om energie te besparen via het project rond de gevelscans en het bijhorende thermoloket. Op 19 mei vindt een nieuwe infosessie plaats.

Het lokaal bestuur werkt sinds vorig jaar samen met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) voor het maken van gevelscans van de woningen op het grondgebied van Tielt.

De scans zijn een heel geschikt instrument om bewoners warm te maken voor energierenovatie. Straatthermografie is een relatief nieuwe meettechniek die het energieverlies van een woning in beeld brengt. Via een warmtefoto wordt het energieverlies via muren, buitenschrijnwerk, rolluikkasten, vochtproblemen … ‘zichtbaar’ gemaakt.

Alle woningen in Tielt en deelgemeenten werden gescand.

Thermoloket

Ben je benieuwd met welke energierenovatiemaatregelen je geld kan besparen op je energiefactuur en de kwaliteit van je woning kan verbeteren? De gevelscan van je woning kan je meer inzicht verschaffen. Voor een toelichting bij je gevelscan kan je langsgaan bij het thermoloket. Na de toelichting bezorgen we jou ook de foto. 

Het thermoloket werd in 2021 opgestart voor de bewoners van Kanegem. Nu kunnen ook de inwoners van Aarsele, Schuiferskapelle en Tielt een afspraak maken bij het thermoloket. Via deze link kan je rechtstreeks een afspraak maken. 


Natraject

Wens je na de toelichting bij het thermoloket effectief over te gaan tot energierenovatie, maar weet je niet goed hoe je eraan begint? Schrijf je dan zeker in voor het natraject. Via dit traject kan je je laten begeleiden door een renovatiecoach voor screening, advies en ontzorging op maat.

Infosessies

We lichten je graag nog eens alles toe tijdens een infosessie. Iedereen is welkom op donderdag 19 mei om 20u00 in Club 77 in Schuiferskapelle.

Wil je deze infosessie bijwonen? Schrijf je in via duurzaamheid@tielt.be of neem telefonisch contact op met het Stadspunt via T 051 42 81 11.

Tip: Ben je huurder van een woning en zou een energetische renovatie van deze woning wenselijk zijn? Misschien kan je de eigenaar van de woning warm maken om deze infosessie bij te wonen?

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 maart 2022
gevelscans

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht