naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

'Onderwijs voor Oekraïne': vrijwilligers gezocht

Tielt vangt intussen al heel wat Oekraïners op, waaronder veel kinderen en jongeren. Om ook voor deze nieuwkomers een passend en efficiënt onderwijsaanbod in te richten, slaan de Tieltse scholen, CLB en het lokaal bestuur de handen in elkaar met de taskforce ‘Onderwijs voor Oekraïne’.

De taskforce kijkt uit naar vrijwilligers die schoolgaande Oekraïense kinderen (in Tielt of een van de deelgemeentes) bijstaan op bepaalde momenten in de week.

Concreet is het de bedoeling om op vier voormiddagen in de week collectief onderwijs te organiseren voor leerlingen van 6 tot 18 jaar, in verschillende klassen en afhankelijk van de leeftijd. Centraal objectief is om hen in eerste instantie geborgenheid, structuur en een taalbad Nederlands te geven. Dit project loopt van 25 april tot eind juni van dit jaar.

Om dit project te realiseren wordt uitgekeken naar vrijwilligers, met twee types van profielen:

  • wie zin heeft om met een groep Oekraïense kinderen en jongeren aan de slag te gaan, hen al doende en/of spelenderwijs een woordje Nederlands te leren en met elkaar in contact te brengen. Een pedagogische achtergrond is een meerwaarde maar geen vereiste. Enige affiniteit met het werken met kinderen en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel brengen je al heel ver;
  • wie vanuit een ondersteunende rol graag een handje toesteekt, bijvoorbeeld bij onthaal en opvang van de kinderen, de ouders een koffie aanbieden, begeleiding van een eventuele uitstap, leerlingenvervoer …

Iets voor jou? Kan je goed met kinderen overweg en zie je hier een rol weggelegd voor jezelf of iemand uit je naaste omgeving?

Laat het dan vooral weten aub! Via deze link zie je hoe je je kan aanmelden.

Dit project wordt administratief, pedagogisch en praktisch ondersteund door de Tieltse scholengemeenschap en CLB-Tielt i.s.m. lokaal bestuur Tielt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 04 april 2022
onderwijs Oekraïne

Openingsuren & contact

Welzijn Tielt

adres
Deken Darraslaan 608700Tielt
Tel.
051 40 90 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht