naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Webinar rond veerkracht voor ouders

Het Huis van het Kind Tielt en Gezinsbond organiseren op donderdag 19 mei van 20u00 tot 21u30 een gratis webinar rond veerkracht voor ouders.

Je herkent het misschien: de nood aan zuurstof, aan bijtanken en dit dan toch maar uitstellen. Nog even verder doen, doorzetten. de kinderen toch maar eerst in bed of bad zien te krijgen, een boterham laten eten of hun computer laten afsluiten. Het kan er altijd nog wel even bij, denken we ... 

Dit webinar gaat in op het belang van bijtanken en zorgen voor zuurstof. Op de noodzaak om dit toch voorrang te geven. Alleen als wij ouders onze kracht houden, kunnen we de ouder zijn die we willen zijn.

Komt ook aan bod: wat is een 'goede ouder' zijn? Is dat vooral belonen of bestraffen? Inspraak geven of grenzen trekken? Het alleen klaren of hulp inroepen?

De avond is een introductie op het opvoedingsmodel 'nieuwe autoriteit' dat zich baseert op de verbinding, zelfcontrole (zuurstof) en het gezamenlijk uitoefenen van gezag.

Ben je geprikkeld door deze kijk op opvoeden?
Schrijf je dan in voor dit webinar met Veerle Lisabeth, (conflict)coach, erkend bemiddelaar en trainer.

Praktisch
Dit webinar is gratis.
Inschrijven t.e.m. maandag 16 mei via welzijn@tielt.be. Vermeld je voor- en familienaam, telefoonnummer en e-mailadres. Na inschrijving krijg je een Zoomlink voor deelname.

Meer info
www.lisabethveerle.be
www.nieuweautoriteit.be
www.huisvanhetkindtielt.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 mei 2022