naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Wingensesteenweg vanaf 16 augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 16 augustus met werken op de Wingensesteenweg (N327) in Tielt. De werken duren ongeveer twee weken, tot begin september.

Tussen het kruispunt met de Ringlaan en het einde van de huizenrij (nrs. 46/47) worden de fietspaden in klinkers vervangen door een nieuw fietspad in asfalt. Ook de rijweg krijgt een opknapbeurt: er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht en er komen nieuwe markeringen. 

De werken kaderen binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken (MIA) van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Via die nieuwe bestuurlijke aanpak kunnen kleine infrastructurele ingrepen sneller (= zonder ingewikkelde administratieve procedures) uitgevoerd worden in het belang van de verkeersveiligheid.


VERKEERSHINDER

Tijdens de werken moeten zowel fietsers als auto's een omleiding volgen. 

  • De fietspaden in de werfzone worden afgesloten. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via de Hoogserleistraat.
  • Tussen Tielt en Wingene: de werfzone op de Wingensesteenweg (N327) wordt twee weken lang volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer tussen Tielt en
    Wingene volgt een omleiding via de Pittemsesteenweg/Tieltstraat (N37), de Brugsesteenweg (N50) en de Hillesteenweg (N370).
  • Tussen Schuiferskapelle en Tielt: de Ringlaan blijft bereikbaar vanuit de
    Stokerijstraat. Aan het einde van de werken wordt gedurende één dag het kruispunt
    helemaal afgesloten. Dan moet het verkeer vanuit Schuiferskapelle een omleiding
    volgen via Wingene.
  • Openbaar vervoer: de bussen van lijn 21 en 28 volgen een omleiding. Kijk op delijn.be/routeplanner voor actuele info.


MEER WETEN? 
De laatste informatie vind je terug op wegenenverkeer.be/tielt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 06 juli 2022