naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Openingsweekend dagverzorgingscentrum

Tijdens het weekend van 27 en 28 augustus opent Zorg Tielt een gloednieuw dagverzorgingscentrum en 16 nieuwe assistentiewoningen op zorgcampus Deken Darras. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Het dagverzorgingscentrum ‘Huyse Kenhoft’ is sinds 1989 een vaste waarde in Tielt en huisde sindsdien reeds op verschillende locaties. Het krijgt nu zijn definitieve stek op de zorgcampus Deken Darras.


LEEFRUIMTE EN ONTMOETINGSRUIMTE

Op de benedenverdieping is een mooie en gezellige leefruimte ingericht die uitgeeft op een ruime, afgesloten tuin. Met mobiele wanden kan de ruimte opgesplitst en polyvalent gebruikt worden: zowel mensen met een zorgnood als mensen die op zoek zijn naar gezelschap en een zinvolle vrijetijdsbesteding kunnen er terecht. De ontmoetingsruimte voor de bewoners van de assistentiewoningen bevindt zich ook op de benedenverdieping. Op die manier zijn het dagverzorgingscentrum en de assistentiewoningen met elkaar verbonden en is interactie mogelijk tussen de verschillende bezoekers en bewoners. Beneden zijn er ook nog een aangepaste badkamer en een aantal rustkamers.


ASSISTENTIEWONINGEN

De bovenverdieping biedt plaats aan 16 assistentiewoningen. Deze beantwoorden aan alle hedendaagse comfortnormen en maken het mogelijk om zelfstandig te blijven wonen, met wat hulp wanneer nodig en gewenst. Met een oproepsysteem staan de flats in verbinding met het woonzorgcentrum; zo is een helpende hand altijd dichtbij. De bewoners kunnen ook maaltijden gebruiken uit de keuken van het woonzorgcentrum.


WARMTEPOMP

Het gebouw wordt verwarmd met vloerverwarming, aangestuurd door een warmtepomp. Naast een gezellige warmte in de winter biedt de pomp ook de nodige afkoeling in de ruimtes tijdens de warmere maanden. Bovendien is verwarmen met een waterpomp energiezuinig en milieuvriendelijk, een bewuste keuze.


Benieuwd? Onze deuren staan voor je open op zaterdag 27 augustus van 14u00 tot 18u00 en op zondag 28 augustus van 10u00 tot 17u00.                                                   

www.ztielt.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 19 augustus 2022