naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veilig terug naar school

Bij de start van het nieuwe schooljaar komen een aantal stilgevallen verkeersstromen weer op gang en wordt het straatbeeld een stuk drukker.

In die context vraagt lokaal bestuur Tielt om je met de nodige omzichtigheid in het verkeer te begeven, of je nu voetganger, fietser dan wel een gemotoriseerde weggebruiker bent.

HOFFELIJKHEID

Aan alle gemotoriseerd verkeer wordt gevraagd om de snelheid nog beter aan te passen in de omgeving van elke schoolingang of oversteekplaats en extra oog te hebben voor alle weggebruikers. Omgekeerd dienen ook fietsers en voetgangers de nodige omzichtigheid en voorzichtigheid aan de dag te leggen tijdens hun verplaatsingen. Als elkeen zich aan de verkeersregels houdt, garanderen wij zowel onze eigen veiligheid als die van andere weggebruikers.

ZACHTE MOBILITEIT

Om de verkeersdrukte wat beheersbaar te houden, kijken we met zijn allen zoveel als mogelijk naar een zachte vorm van mobiliteit. Kiezen voor stappen, trappen of het openbaar vervoer kan de intensiteit van het autoverkeer immers danig drukken. Aan wie toch de kinderen per auto naar school wil brengen, wordt gevraagd om dat op een veilige manier te doen. Hinder geen andere zwakkere weggebruikers bij het ‘afzetten’ van de kinderen: parkeer vooral niet op voet- en fietspaden en voetgangersoversteken en maak indien mogelijk gebruik van de aanwezige Kiss & Ride-zones.

KISS & RIDE

De Kiss & Ride-strook aan basisschool De Heilige Familie in de Driesstraat (vanaf de woning met huisnummer 3 tot en met de woning met huisnummer 9) wordt ook dit schooljaar ingevoerd op weekdagen tussen 8u00 en 8u45.

Er is een nieuwe Kiss & Ride-strook in de Tulpenlaan bij basisschool De Springplank, tussen de ingang van de speelplaats en de oprit naar de parking tijdens het halfuur voor het begin van de schooltijd en het halfuur na het einde van de schooltijd (maandag tot vrijdag van 8u15 tot 8u45; maandag, dinsdag en donderdag van 16u00u tot 16u30; woensdag van 11u30u tot 12u00; vrijdag van 15u00 tot 15u30).


We geven in deze context ook nog mee dat de lopende verkeersleefbaarheidsstudie in Tielt dit najaar afgerond zou moeten worden met een nieuw mobiliteitsplan. Daarbij zal heel wat aandacht besteed worden aan verkeersveiligere schoolomgevingen.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 september 2022
Veilig terug naar school

Openingsuren & contact

Ruimelijke Omgeving - Mobiliteit

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 40
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht