naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Buitenspeeldag 17 april: GEWIJZIGDE LOCATIE

Wegens de slechte weersvoorspellingen zal de Buitenspeeldag deze namiddag niet plaatsvinden op het Hulstplein maar wel in en rond sporthal De Ponte.

Tussen 14u00 en 17u00 verwachten we alle lagereschoolkinderen in sporthal De Ponte. 

In de sporthal en onder de luifel tussel de sporthal en het voetbalterrein met atletiekpiste kunnen ze zich kunnen uitleven met Arrow Tag, karaoke, kindergrime, volksspelen, Lego bouwtafels, een timmerworkshop, een gocart parcours ... Meespelen is gratis. Kinderen blijven steeds onder toezicht van hun ouder(s).

De dienst Jeugd is op 17 april gesloten; de medewerkers zijn te vinden in de sporthal.

Ook #TeensOnly blijft die dag dicht; de tieners mogen gerust een kijkje komen nemen aan de sporthal. 


SPEELKAART

Wist je dat er een speelkaart bestaat met een overzicht van alle speelplekken in Tielt en deelgemeenten? Niet alleen speelpleintjes, maar ook andere plekken die voor kinderen belangrijk zijn, zoals jeugdlokalen, sportterreinen en culturele infrastructuur, zijn erop afgebeeld. Er hoort ook een leuk stickervel bij, waarmee je jouw favoriete plekjes kan aanduiden op de kaart.


De speelkaart is gratis verkrijgbaar bij de diensten Jeugd en Sport, kinderopvang Tanneke, de bib of het Stadspunt. Je kan ze ook downloaden via www.tielt.be/speelkaart.

SCHERMEN ZWART

De Buitenspeeldag wordt al jaar en dag mee ondersteund door diverse mediapartners. Zij kiezen er bewust voor om die dag geen programma’s uit te zenden en kinderen naar buiten te sturen. De boodschap is dus duidelijk: buiten spelen die dag!

VOLKSSPELEN IN ’T VIJVERHOF

Ook dienstencentrum ’t Vijverhof doet mee aan de Buitenspeeldag. Vanaf 14u00 zijn er leuke volksspelen voor jong en oud. Geniet samen met je (klein)kind(eren) van een gezellige namiddag vol speelplezier. En laat je zoals elke woensdag verwennen met heerlijke pannenkoeken.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 17 april 2024