U bent hier:   Stad Tielt

 

 

 

 

   

 
 

Welkom op digitaal Tielt

Nieuws uit Tielt

Aanvragen subsidie groenbedekker
3 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Wie een groenbedekker inzaait als maatregel tegen erosie kan hiervoor een subsidieaanvraag indienen bij de stad Tielt. De aanvraag dient ingediend te worden voor 15 oktober. Meer info bij de Milieudienst of via deze link.

Plastics@Tielt, 80 jaar dynamiek door innovatie
3 dagen geleden, door Informatieambtenaar
2014 is het themajaar 'Plastics@Tielt. 80 jaar dynamiek door innovatie'. Bezoek de bijbehorende tentoonstelling en kom heel wat te weten over actuele kunststofbedrijven uit de Tieltse regio. Ontdek de geschiedenis van de kunststof-industrie en kom te weten welke hoogtechnologische kunststofobjecten er in de stad worden geproduceerd.
Allen hebben zij een grote impact op ons dagelijkse leven. De tentoonstelling is open volgens de openingsuren van de Dienst voor Toerisme en kan je bezoeken in het Streekbezoekerscentrum Tielt en regio, Ieperstraat 42, Tielt en dit nog tot 1 november.

Tielt Kermis op zondag 28 september - Tielt Zomert
3 dagen geleden, door Informatieambtenaar
De jaarlijkse septemberkermis op zondag 28 september sluit de zomer op gepaste wijze af. Beleef met het hele gezin de onvervalste kermissfeer op en rond de Markt, ideaal om na te keuvelen over de voorbije evenementen en nieuwe plannen te smeden!

Zondag 28 september: West-Vlaanderen Wandelt - Tielt Zomert
3 dagen geleden, door Informatieambtenaar

De Tieltse zomer is bijna voorbij, maar niet getreurd, want afsluiten doen we met een kanjer van formaat. Het grote wandelevenement ‘West-Vlaanderen Wandelt’ speelt zich op zondag 28 september af in Tielt. Een niet te missen wandelevent voor jong en oud. Verschillende wandeltrajecten, heel wat randanimatie, veel volk en leuke verrassingen. Surf naar www.west-vlaanderenwandelt.be, ontdek alle praktische info (startplaats, uren, muziekoptredens, shuttledienst…) en bekijk het promofilmpje!
 

 

 

 

Afschakelplan mogelijk elektriciteitstekort winter 2014
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
De finale kaart met gemeenten en elektriciteitscabines die afgeschakeld zullen worden bij mogelijke stroomtekorten deze winter is gekend. Bij het afschakelplan wordt gewerkt met 6 zones, waarbij zone 6 het eerst in aanmerking komt om afgeschakeld te worden. Tielt staat op het afschakelplan in zone 4. Lees meer. 

Cuesta, hedendaagse kunst in Tielt van 19 september tot 19 oktober
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
Cultuurcentrum Gildhof nodigt voor de vierde keer acht hedendaagse kunstenaars uit voor een beeldende dialoog met de Stad Tielt. Cuesta is een locatieproject met een sterke focus op interactie met bewoners, architectuur en openbare ruimte.
Plots oog in oog staan met een ingreep die doet fronsen, glimlachen, huiver opwekt, frustreert, confronteert, intrigeert…. omdat heel gewone en bekende dingen, mensen, vormen, gebeurtenissen daar plots zo anders en uit hun lood staan. Lees meer.

WEEK VAN DE SPORTCLUB: 13-21 september
2 weken geleden, door Informatieambtenaar
De Week van de Sportclub loopt van 13 tot en met 21 september en is de ideale gelegenheid om te proeven van verschillende sporten. Je vindt zeker iets dat je ligt! Maak kennis met het aanbod van de diverse sportverenigingen in Tielt tijdens de meest sportieve week van het jaar! Lees meer.

School- of studietoelage 2014-2015
2 weken geleden, door Informatieambtenaar
Meer mensen hebben recht op een school- of studietoelage van de Vlaamse overheid dan ze denken! Misschien jouw gezin ook? Lees meer.

Milieubewust aan de start van het nieuwe schooljaar!
2 weken geleden, door Informatieambtenaar
1 september, terug naar school! Omdat de stad Tielt belang hecht aan duurzaamheid,geven we graag enkele tips aan leerlingen en ouders om het nieuwe schooljaar milieubewust in te zetten. Lees meer. 

Doe mee aan de Week van de Fair Trade en maak van Tielt een 5-sterren FairTradeGemeente
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
Samen met de fairtradewerkgroep van de Noord-Zuidraad zet Stad Tielt zich sinds dit jaar in om een ‘5-sterren FairTradeGemeente’ te worden. Zin om mee te werken? Dan is de Week van de Fair Trade van 1 tot 11 oktober 2014 alvast een ideaal moment! Lees meer.


Alle berichten ....

Stadsbestuur Tielt
Markt 13
B-8700 Tielt
telefoon 051 42 81 11
mail contacteer ons 
 

 

   
   
 
   
 
   
   
   
   

  

  
 

 


 

  

 

 

 foto oproep

  

  
vacatures

 

 Online Bibliotheek Cataloog


 


Stad Tielt
Cultuur
Toerisme
Jeugd
Sport