U bent hier:   Stad Tielt

 

   

 
   
   
   
   

 

 
 

 

 

 

 
 

Welkom op digitaal Tielt

Nieuws uit Tielt

Kermis Aarsele eerste weekend van augustus
3 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Tijdens het weekend van 1-2 augustus strijkt in Aarsele de kermis neer. Wie houdt van de gezellige kersmissfeer, weet dus waarheen!

Feest van de Vlaamse Gemeenschap: zaterdag 11 juli
4 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Niemand minder dan Guido Belcanto doet het Feest van de Vlaamse Gemeenschap alle eer aan. Een leuke kindernamiddag, een beiaardconcert, een optreden van JET Symphonic Band en een academische zitting gaan het marktoptreden vooraf.
Meer info: www.tieltzomert.be

 

 

Ode aan de Ode - Last Post: donderdag 9 juli
4 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Op 9 juli wordt onder de Menenpoort in Ieper de 30.000ste Last Post geblazen. Volg dit live in de brandweerkazerne van Tielt en Aarsele!
In Tielt ben je welkom vanaf 19.00 uur voor een historische duiding door Ann Callens en voor een muzikale opluistering door kamerkoor Ultreya als extraatje.
In Aarsele kan je vanaf 18.45 uur een documentaire bekijken én de Last Post gespeeld door de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele aanhoren.
Meer info: www.tieltzomert.be

 

 

Vakantielezen: want lezen is leuk!
5 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Kinderen die niet graag lezen, houden er in de vakantie soms helemaal mee op. Voor hen organiseert de bib het Vakantielezen. In kleine groepjes en onder professionele begeleiding lezen jullie samen een verhaaltje. En het is vakantie, dus de bib maakt het extra leuk! Elke woensdag van juli en augustus in de Bibliotheek voor kinderen van 6 tot 8 jaar.
 

De schatkist van Vlieg
5 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Vind de Schat van Vlieg in de bib van Tielt … en ontdek het leven zoals het klinkt. Doe tussen 27 juni en 30 augustus mee aan de zomerse zoektocht naar de Schatten van Vlieg. Vind jij een kist, dan gaat er een wereld van geluid voor je open. En je maakt kans op klinkende prijzen! De hele zomervakantie lang in de bib, voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Meer info bij de Bibliotheek.
 

Ozonpieken en hittegolf: wees solidair
5 dagen geleden, door Informatieambtenaar
De zomer kondigt zich aan met eventueel opnieuw enkele dagen met heel hoge temperaturen en hoge concentraties aan ozon. In geval van een hittegolf of ozonpiek, wordt gevraagd om waakzaam te zijn voor de mensen in jouw omgeving en vooral voor de meest kwetsbare personen zoals baby’s en jonge kinderen, bejaarden (vooral alleenstaanden), chronisch zieken, mensen die onder medische controle staan en personen die grote inspanningen doen in het kader van hun werk of een sportactiviteit.
We bezorgen graag enkele tips om warme dagen goed door te komen. Lees meer.

Bulkverkoop textiel bij De Kringwinkel Midwest
6 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Van 7 tot en met 21 juli houden De Kringwinkels in Roeselare, Izegem, Torhout en Tielt een grootse uitverkoop van tweedehands textiel. Klanten kunnen voor een luttele 10 euro een winkelmand tot op de rand vullen met actietextiel. Lees meer.

Doe een levensreddende gift!
6 dagen geleden, door Informatieambtenaar
In het kader van de uitdaging ‘Stad met een hart’ willen wij jullie graag warm maken om bloed te gaan geven op de bloedinzamelingen op onderstaande data. Kom samen met je vrienden, familie, buren, collega’s, … en doe een levensreddende gift! Lees meer.

Vakantieopvang stad Tielt: Megazomer! Maxifun!
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
Tijdens de zomervakantie bieden de stadsdiensten diverse mogelijkheden van vakantieopvang: Kinderopvang Tanneke (vrij spel en voorbereide activiteiten), Poco Loco (speelpleinwerking met themaweken), sportactiviteiten en -kampen ... Babbeloe is er op maat van kinderen met een beperking en kinderen voor wie de thuistaal geen Nederlands is, kunnen midden augustus naar De Taalsprong.
Meer info in dit Vakantiemagazine of bij de Jeugddienst, Sportdienst of Kinderopvang Tanneke.

Reis gepland? Vraag je reisdocumenten tijdig aan!
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
Op reis? Controleer minstens 1 maand voor vertrek of je beschikt over de nodige documenten die vereist zijn om naar het buitenland te gaan en of die nog geldig zijn. Afhankelijk van de bestemming is het mogelijk dat je voor de kinderen een Kids-ID of een reispas nodig hebt. Voor volwassenen volstaat voor sommige bestemmingen een identiteitskaart, voor andere bestemmingen is een reispas vereist. Denk eraan dat het aanvragen ongeveer 3 weken in beslag kan nemen en een spoedprocedure veel duurder is dan een gewone procedure. Lees meer. 
 


Alle berichten ....

Stadsbestuur Tielt
Markt 13
B-8700 Tielt
telefoon 051 42 81 11
mail contacteer ons 

Sluitingsdata tijdens de zomervakantie:
klik hier
 

  
  


 

  

 

 

 foto oproep

  

 

   
   
   
   
   
   
 
   
   
   
   
   
   

  

  
vacatures

 

 Online Bibliotheek Cataloog


 


Stad Tielt
Cultuur
Toerisme
Jeugd
Sport