U bent hier:   Stad Tielt

 

   

 

 

 

 

 
 

Welkom op digitaal Tielt

Nieuws uit Tielt

Paasmaandag 6 april stadsdiensten gesloten
1 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Op paasmaandag 6 april zijn alle stadsdiensten gesloten. Ook het recyclagepark, het Sociaal Huis en het Dienstencentum 't Vijverhof zijn gesloten.  
De Sporthal de Ponte is ook gesloten op zondag 5 april.

Stel je vraag aan de bib: opendeur op zaterdag 4 april!
2 dagen geleden, door Informatieambtenaar
De maatschappij verandert, en ook de bibliotheek! De bib is er niet alleen om boeken, tijdschriften en dvd’s te ontlenen. Je kan er ook terecht met vragen, problemen... Er is nu ook de site  www.steljevraagaandebib.be, die op zaterdag 4 april feestelijk in de kijker wordt gezet met een gratis paasontbijt in de bib! Lees meer.

Herstel zebrapad Markt kant Hoogstraat
5 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Vanaf maandag 30 maart 2015 wordt het zebrapad van de Markt, kant Hoogstraat, heraangelegd. Deze werken zullen een vijftal dagen in beslag nemen. Om deze werken uit te voeren, is het noodzakelijk om de rijweg af te sluiten voor het verkeer. Concreet zal de as Markt-Hoogstraat/Nieuwstraat afgesloten worden. De beweging Hoogstraat-Nieuwstraat zal dus niet mogelijk zijn. De beweging Hoogstraat-Sint-Janstraat blijft wel mogelijk. Voetgangers en fietsers zullen via het voetpad kunnen passeren. Na de heraanleg blijft de rijweg nog twee extra weken afgesloten, zodat de verharding voldoende tijd krijgt om uit te harden.

Stadsmagazine editie april 2015
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
Het Stadsmagazine editie april 2015 valt op 27 maart bij alle Tieltenaren in de bus. Lees meer.
 

Geestelijke Gezondheid: 3 culturele activiteiten
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
Het aantal mensen dat worstelt met psychische problemen is verre van gering. Iedereen kan een dipje hebben, maar wanneer de psychische druk te lang en te groot is, is het aangewezen en noodzakelijk hulp in te schakelen. In het Sociaal Huis is vanaf april een gloednieuwe brochure beschikbaar met meer info over waar je terecht kan bij problemen op dit vlak. Bovendien organiseert het Cultuurcentrum Gildhof binnenkort 3 culturele activiteiten die aansluiten bij de thematiek van de geestelijke gezondheid. Lees meer.

Oproep aan de handelaars in Tielt: inschrijven voor de campagne Met Belgerinkel naar de Winkel is nog steeds mogelijk!
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
Bond Beter Leefmilieu organiseert samen met Unizo en de Gezinsbond dit jaar opnieuw Met Belgerinkel naar de Winkel, de grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen. De campagne loopt van zaterdag 25 april tot zaterdag 30 mei 2015.  Stad Tielt doet dit jaar opnieuw mee aan de actie en zal hiervoor opnieuw samenwerken met een aantal partners.  Interesse om als handelaar deel te nemen? Lees dan snel verder.

Thank God It's Friday - documentaire over Palestijns-Israëlische verhoudingen - 22 april
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
In het kader van de herdenkingen van Wereldoorlog I organiseert de Tieltse Noord-Zuidraad de vertoning van de documentaire ‘Thank God it’s Friday’, van de hand van de jonge Vlaamse cineasten Jan Beddegenoodts en Niel Iwens. De film kaart de Palestijns-Israëlische verhoudingen aan. Lees meer.

De Boerenmarkt verhuist
2 weken geleden, door Informatieambtenaar
De locatie van de Boerenmarkt de volgende weken is als volgt:
Zaterdag 11 april: Markt (naar aanleiding van de TAC rally). De nodige maatregelen zullen genomen worden, zodat de wagen in de nabijheid geparkeerd kan worden.
Zaterdag 18 april: Tramstraat
Zaterdag 25 april: Tramstraat
Vanaf 2 mei verhuist de Boerenmarkt definitief naar de Markt. Lees meer. 
 

Zwembad gesloten 23 maart t.e.m. 6 april: jaarlijks onderhoud
2 weken geleden, door Informatieambtenaar
Het zwembad is gesloten vanaf maandag 23 maart tot en met maandag 6 april, en dit voor jaarlijks onderhoud.  

Neem deel aan het Woordfront op zaterdag 18 april!
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
Het Woordfront, van dezelfde makers van het Lichtfront, staat in het teken van de herdenking van de eerste geslaagde gasaanvallen. Met het Woordfront wil GoneWest symbolisch de 1150 dodelijke slachtoffers herdenken. In vier straten van Tielt zullen telkens 1150 mensen naar elkaar toe marcheren terwijl ze een tekst scanderen volgens een  bepaald ritme en op specifieke muziek. Hiervoor zijn de Provincie en de stad op zoek naar vier maal 1150 ofwel 4600 participanten. En jij kan daar bij zijn! Lees meer.


Alle berichten ....

Stadsbestuur Tielt
Markt 13
B-8700 Tielt
telefoon 051 42 81 11
mail contacteer ons 
 

 

 
   
   
   
   
   
 
   
   
   
   
   
   

  

  
  


 

  

 

 

 foto oproep

  

  
vacatures

 

 Online Bibliotheek Cataloog


 


Stad Tielt
Cultuur
Toerisme
Jeugd
Sport