U bent hier:   Stad Tielt

 


 

 

  

 
 

 

Welkom op digitaal Tielt

Nieuws uit Tielt

Gemeenteraad op donderdag 24 april
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
Donderdag 24 april 2014 komt de Tieltse gemeenteraad bijeen in de raadzaal van het stadhuis, om 20.00 uur. De zitting is zoals steeds openbaar en dus voor publiek toegankelijk. De agenda en de toelichting erbij kan je hier downloaden. 


 

Creatief talent voor mooie opdrachten gezocht
1 weken geleden, door Informatieambtenaar

Het project CreaLINK is op zoek naar startende creatieve ondernemers om in team uitdagende ontwerpopdrachten aan te gaan. Deze komen zowel uit de private als de overheidssector en zullen uitbesteed worden aan geïnteresseerde deelnemers die samen met enthousiaste collega’s een CreaLINK wensen op te zetten.

Lees meer.

Sleuf- en kabelwerken spoorlijn Deinze-De Panne
1 weken geleden, door Informatieambtenaar

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert momenteel sleuf- en kabelwerken uit op de spoorlijn 73 (Deinze – De Panne). Het gaat hier om werken in het kader van het TBL1+ project, dat voorziet in een geavanceerd remsysteem op het spoor, wat de veiligheid van het spoorverkeer ten goede zal komen.

Lees meer.

Met Belgerinkel naar de Winkel 2014 - Maak elke dag kans op mooie prijzen!
1 weken geleden, door Informatieambtenaar

Met Belgerinkel naar de Winkel, dat is dit jaar elke dag winnen! Daarom sporen we iedereen aan om van zaterdag 26 april tot zaterdag 31 mei zijn boodschappen zoveel mogelijk met de fiets of te voet te doen. Hoe meer je immers fietst of te voet gaat, hoe minder CO2-uitstoot en hoe beter voor het milieu en voor ons klimaat. Bovendien is het ook goed voor je gezondheid en je portemonnee!

Lees meer.

 

Digitale week (19 tot 27 april): Maak kennis met de iPAd in de bib
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
Naar aaleiding van de Digitale Week kan je in de bib kennismakingssessies met de iPad volgen. De sessies zijn gratis maar reserveren is noodzakelijk.
• Dinsdag 22 april 15.30-16.30 uur
• Donderdag 24 april 10.00-11.00 uur
• Vrijdag 25 april 18.30-19.30 uur
Meer info in de bibliotheek

Europese Vaccinatieweek 24-30 april 2014: de strijd tegen mazelen gaat verder
3 weken geleden, door Informatieambtenaar

 

Net als vorig jaar staat de Europese Vaccinatieweek in Vlaanderen ook dit jaar in het teken van de strijd tegen mazelen. Het doel blijft onveranderd: ervoor zorgen dat voor de twee vaccinatiemomenten minstens 95% van de kinderen gevaccineerd worden. 95% is namelijk de drempel om ervoor te zorgen dat de mazelen zich niet kunnen verspreiden. Lees meer.


 

Entre Chien et Loup - Tekeningen - Maaike Leyn - Zondag 27 april tot en met 1 juni in CC Gildhof
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
Maaike Leyn tekent verstilde alledaagse beelden in een sfeer van schemerduister. Daarbij komt ze verrassend eigentijds uit de hoek met traditionele materialen als houtskool, krijt en canvas. Een hoek van een kamer, een sofa, een blik in de spiegel of door een gordijn, maar ook bevreemdende portretten van straathonden, soms verknipt en opnieuw samengesteld. Entre chien et loup is een poetische benaming voor dat magische, poëtische licht tussen dag en nachtelijk duister.
Open: maandag tot zondag: 14.00 tot 17.00 uur
Locatie en info: CC Gildhof
 

Bericht voor fotografen die willen tentoonstellen
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
Ben je fotograaf en interesseert het je om je werk tentoon te stellen in diverse Vlaamse cultuurcentra?

Lees dan snel verder!
 

Proefopstelling gewijzigde verkeerscirculatie Aarsele
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
Kerk AarseleOmtrent de gewijzigde verkeerscirculatie in de dorpskern van Aarsele wordt een proefopstelling opgesteld. De proefopstelling wordt uitgezet in de loop van maandag 7 april 2014 en eindigt op dinsdag 7 oktober 2014.
Lees meer
.

 

Organisator worden voor Vlaanderen Feest! in 2014?
3 weken geleden, door Informatieambtenaar

Ook dit jaar plant Vlaanderen Feest! een zo breed mogelijke 11-daagse activiteitenwaaier ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse gemeenschap. Hij vormt de aanloop naar de Vlaamse feestdag, met 11 juli zelf als orgelpunt en nog een zaterdagse uitloper de dag erna. Gangmakers van een buurtinitiatief of een verenigingsactiviteit kunnen lokale organisatiepartner worden. Zij komen daardoor meteen ook in aanmerking voor een feestcheque tot 170 euro als honorering van de samenwerking!

Lees meer.


Alle berichten ....

Stadsbestuur Tielt
Markt 13
B-8700 Tielt
telefoon 051 42 81 11
mail contacteer ons 
 


 

 


 

 
 


 

  

 

 

 foto oproep

  

  
vacatures

 

 Online Bibliotheek Cataloog


 


Stad Tielt
Cultuur
Toerisme
Jeugd
Sport