U bent hier:   Stad Tielt

 

   

 

 

   

 
 

Welkom op digitaal Tielt

Nieuws uit Tielt

OPROEP Tielt in de Eerste Wereldoorlog: registratie- en inzamelweekend 18-19 oktober
6 uren geleden, door Informatieambtenaar
Beschik jij nog over documenten, foto's, voorwerpen of verhalen over de Eerste Wereldoorlog in Tielt? Kom dan naar het inzamelmoment in het Stadsarchief op 18 en 19 oktober. Laat ze registreren en kom te weten wat jouw object historisch betekent. Een expert is aanwezig. Lees meer.

100 jaar Eerste Wereldoorlog in Tielt
8 uren geleden, door Informatieambtenaar
In oktober 1914 is het honderd jaar geleden dat de Duitse bezetter tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn intrek nam in onze stad. Om de begindagen van de oorlog in herinnering te brengen, worden diverse activiteiten georganiseerd. Lees meer.

 

Week van de Fair Trade - ook in Tielt!
10 uren geleden, door Informatieambtenaar
Van woensdag 1 tot zaterdag 11 oktober is het de Week van de Fair Trade, een jaarlijkse campagne die Fair Trade in België op- diverse manieren in de kijker zet. Ook in Tielt zijn er meerdere activiteiten. Lees meer.

Open Bedrijvendag op zondag 5 oktober
4 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Op 5 oktober vindt opnieuw Open Bedrijvendag plaats, met als thema ‘Uitblinkers gespot’. Dit jaar worden bedrijven uit de grafische sector, startende ondernemingen en bedrijven die je kennis laten maken met hun vacatures extra in de kijker gezet. Maar ook kleine en grote bedrijven uit andere sectoren nemen deel aan dit evenement.

Infovergaderingen eventueel stroomtekort deze winter
4 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Naar aanleiding van het eventueel stroomtekort deze winter, en het mogelijk afgeschakeld worden van onze stad van het elektriciteitsnet, organiseert de stad Tielt een informatievergadering op woensdag 8 oktober voor de bedrijven, landbouwers en de zorgsector - en op woensdag 19 november voor de voltallige bevolking. Lees meer.

Van veld tot vuilbak: 11.11.11-campagne over voedselverspilling
5 dagen geleden, door Informatieambtenaar
In 2013 lanceerde 11.11.11 een twee jaar durende campagne over honger en recht op voedsel. De focus lag daarbij op de vier oorzaken van honger: biobrandstoffen, voedselspeculatie (gokken met voedsel op de beurs), brute grondroof en de klimaatverandering. Met de slogan 'Ik kook van woede' en door talrijke 'woede-soepacties' werden onze politici aangezet om deze oorzaken aan te pakken. Dat leverde alleszins een aantal resultaten op. Tijdens dit tweede campagnejaar wordt er gefocust op 'voedselverspilling' en dit onder de slogan 'Sorry is niet genoeg'. Lees meer. 
 

Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Poelberg en Meikensbossen
5 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Poelberg en Meikensbossen werd goedgekeurd door de Vlaamse regering op 9 mei en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 26 juni. Het besluit van de Vlaamse regering en de bijbehorende bijlagen liggen, samen met het advies van de SARO, ter inzage op de Technische Dienst. De documenten zijn digitaal raadpleegbaar via deze link.

Vacature ploegverantwoordelijke C1-C3
6 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Het Stadsbestuur werft een ploegverantwoordelijke aan op niveau C1-C3, en dit voor de Dienst Infrastructuur (Dienst Wegen/waterlopen en Dienst Gebouwen). Het gaat om een voltijdse statutaire functie. Kandideren kan tot uiterlijk 14 oktober. Je leest er meer over via volgende link.

Stadsmagazine editie oktober 2014
6 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Het Stadsmagazine editie oktober 2014 valt op 26 september bij alle Tieltenaren in de bus. Lees meer.

 

  

Infosessie Ontdek de voordelen van aardgasrijden geannuleerd
6 dagen geleden, door Informatieambtenaar
De infosessie over aardgasrijden, die op 30 september gepland was, wordt geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. Wie vragen heeft over aardgasrijden kan steeds terecht bij de Duurzaamheidsambtenaar.


Alle berichten ....

Stadsbestuur Tielt
Markt 13
B-8700 Tielt
telefoon 051 42 81 11
mail contacteer ons 
 

 

   
   
 
 
   
 
   
   
   
   

  

  
  


 

  

 

 

 foto oproep

  

  
vacatures

 

 Online Bibliotheek Cataloog


 


Stad Tielt
Cultuur
Toerisme
Jeugd
Sport