U bent hier:   Stad Tielt

 

   

 

 

 

 

 
 

Welkom op digitaal Tielt

Nieuws uit Tielt

Parkeerverbod langs de Ringlaan, tussen de Krommewalstraat en de Bruggestraat: Vanaf 2 februari effectieve bekeuring voor foutparkeerders
3 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Sinds 1 januari 2015 is er een parkeerverbod ingevoerd langs de Ringlaan, tussen de Krommewalstraat en de Bruggestraat. Dit aan beide straatzijden van de Ringlaan. Het stadsbestuur nam deze beslissing wegens de onveilige verkeerssituatie die was ontstaan door het in- en uitrijden van wagens langs de drukke Ringlaan. Tijdens de voorbije weken werden de wagens die in overtreding stonden, in eerste instantie gewezen op hun foutparkeren. Vanaf 2 februari 2015 zullen deze foutparkeerders effectief beboet worden. Andere opties om in deze omgeving te parkeren, zijn de ondergrondse parking van het Sint-Andriesziekenhuis, de Ringlaanparking en de parking aan de overkant van de visvijver in de Burggraaf Vande Vyverelaan. Info: Technische Dienst - Mobiliteit

Zaterdag 7 februari: Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs
3 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Jaarlijks zetten de academies tijdens de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs hun deuren open voor het grote publiek. Ook de Tieltse academies nemen deel. Op diverse - soms verrassende - locaties valt heel wat te beleven! Alle activiteiten staan netjes opgelijst op www.academietielt.be.

Stadsmagazine editie februari 2015
5 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Het Stadsmagazine editie februari 2015 valt op 28 januari bij alle Tieltenaren in de bus. Lees meer.


 

Acties voor Starters: Ruimte voor Meer!
6 dagen geleden, door Informatieambtenaar
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen is een provinciale organisatie die het ondernemerschap in onze provincie wenst te versterken. Met twee nieuwe initiatieven richt deze organisatie zich naar alle ondernemers in West-Vlaanderen. Lees meer.

Wijzigingen zitdag sociale tegemoetkomingen
2 weken geleden, door Informatieambtenaar
De zitdag voor de aanvraag van sociale tegemoetkomingen in het Sociaal Huis wijzigt. De zitdag vindt niet langer plaats op de 1ste vrijdag van de maand, maar wel op de 3de woensdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur, en dit telkens in de even maanden (februari, april, juni, augustus, oktober, december). Wie hierover meer info wenst, kan terecht bij het Sociaal Huis.

Grofvuil op afroep - voorjaar
2 weken geleden, door Informatieambtenaar
Dit voorjaar wordt opnieuw een ophaling van grofvuil op afroep georganiseerd in Tielt. Grofvuil is de verzamelnaam voor grote stukken brandbaar materiaal zoals een stoffen zetel, een tapijt, een matras, e.d. Het gaat hier over materiaal dat wegens zijn samenstelling niet meer gerecycleerd kan worden en dus op milieuverantwoorde manier verbrand wordt. Er zijn verschillende manieren om grofvuil kwijt te kunnen. Herbruikbare spullen kan je naar de Kringwinkel brengen. Zijn jouw spullen niet meer bruikbaar, dan kan je mits betaling ook steeds terecht op het recyclagepark. Lukt het niet om het grofvuil naar het recyclagepark te brengen? Dan is de ophaling op afroep iets voor jou. Lees meer.  
 

Het Woordfront - tweede editie van GoneWest - op 18 april in Tielt - infosessie op 10 februari
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
De Provincie West-Vlaanderen koos Tielt uit als locatie voor het ‘Woordfront’, het nieuwe project binnen het culturele herdenkingsprogramma GoneWest. Het ‘Woordfront’ is de opvolger van het succesvolle ‘Lichtfront’ en vindt plaats op zaterdag 18 april om 19.00 uur. De Provincie West-Vlaanderen en de stad zijn op zoek naar 4600 participanten. En jij kan daar bij zijn! Lees meer.

Nieuw groepsarrangement:Slingeren over de Tieltse cuesta
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
De stad Tielt biedt groepen een nieuw arrangement aan: Slingeren over de Tieltse cuesta. Een uniek busarrangement, dat anderhalf tot twee uur duurt, brengt je langs de mooiste plekjes van het Tieltse. De gediplomeerde gids vergezelt je de hele namiddag en ontdekt samen met jou het landschap, verhalen en legenden, historische weetjes, mooie gebouwen en belangrijke figuren. Lees meer.

Vakantieopvang krokusvakantie: inschrijven vanaf zaterdag 17 januari
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
De krokusvakantie nadert alweer met rasse schreden. In de week van 16 tot en met 20 februari organiseren de stadsdiensten opnieuw heel wat leuke activiteiten. Inschrijven kan vanaf zaterdag 17 januari. Het programma kan je via deze link raadplegen. Met vragen hierover kan je terecht bij de Jeugddienst, Sportdienst of Kinderopvang Tanneke.

Wijzigingen parkeren 1 januari 2015
1 maanden geleden, door Informatieambtenaar
Vanaf 1 januari 2015 wordt het nieuw parkeerbeleid van kracht voor het centrum van Tielt. Je vindt meer info via deze link. 
 

 


Alle berichten ....

Stadsbestuur Tielt
Markt 13
B-8700 Tielt
telefoon 051 42 81 11
mail contacteer ons 
 

 

   
   
   
 
   
   
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  

  
  


 

  

 

 

 foto oproep

  

  
vacatures

 

 Online Bibliotheek Cataloog


 


Stad Tielt
Cultuur
Toerisme
Jeugd
Sport