U bent hier:   Stad Tielt

 

 

 

 

   

 
 

Welkom op digitaal Tielt

Nieuws uit Tielt

Programma Tielt 70 jaar bevrijd
3 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Op 8 september 1944 bevrijdde de Eerste Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Stanisław Maczek Tielt van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de bevrijding werkte onze stad een bijzonder en uitgebreid herdenkingsprogramma uit, waarbij wij alle geïnteresseerden van harte uitnodigen om eraan deel te nemen. Lees meer.

Aanplant streekeigen groen: dien je aanvraag in voor 15 september
4 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Via De Groene Zetel moedigt het stadsbestuur de aanplant van streekeigen groen in het landelijke gebied aan. Tegen een zeer lage prijs kan je diverse plantenpakketten verkrijgen. Aanvragen dienen ingediend te worden voor 15 september 2014 (najaarsbeplanting) en voor 1 februari 2015 (voorjaarsbeplanting). Meer info en aanvragen bij de Milieudienst en via deze link. 

Slotfeest Leader Tielts Plateau op zondag 24 augustus - Tielt Zomert
4 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Gedurende zes jaar werkte de zogenaamde Plaatselijke Groep van Leader Tielts Plateau aan onze regio. Ook onze stad werkte actief mee aan dit subsidieprogramma. Met een enveloppe van om en bij 2,5 miljoen euro konden uiteindelijk niet minder dan 35 plattelandsprojecten rekenen op Europese, Vlaamse en provinciale middelen. Inmiddels is de programmaperiode voorbij en zijn we wat fier dat we de resultaten aan iedereen kunnen tonen. Op zondag 24 augustus is iedereen welkom om het, al zeggen we het zelf, fantastische resultaat te vieren tijdens het slotfeest Leader Tielts Plateau. Lees meer. 

Dorpsfeesten Aarsele op zondag 24 augustus - Tielt Zomert
4 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Op 24 augustus is het weer zover. Voor de derde keer wordt het dorpsfeest in Aarsele georganiseerd. Samen met 16 verenigingen wordt de markt van Aarsele getransformeerd in een plaats waar iedereen welkom is en kan men genieten van tal van activiteiten, dranken en spijzen in een Spaanse sfeer! Lees meer.

HeadQuarterz op zaterdag 23 augustus - Tielt Zomert
4 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Headquarterz: een splinternieuw muziekfestival binnen het ruime aanbod van Tielt Zomert! Lees meer.

Sluitingsdagen stadsdiensten
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
Een overzicht van de sluitingsperioden van alle stadsdiensten in de zomervakantie vindt u hier
 

Stedelijke Academie voor Muziek en Woord: schrijvers gezocht
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
De cursus Literaire Creatie aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Tielt gaat in september weer van start en is nog op zoek naar gemotiveerde schrijvers. Al wie gebeten is door taal en aan de slag wil met verhalen, gedichten of podiumteksten is welkom! Lees meer.

Tentoonstelling 'Tielt 70 jaar Bevrijd' - 17 augustus t.e.m. zondag 17 september
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
Zeventig jaar geleden bevrijdde de Eerste Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Stanisław Maczek het noorden van België, waaronder Tielt. De tentoonstelling 'Tielt 70 jaar Bevrijd' brengt aan de hand van door de stad Tielt verzameld uniek foto- en filmmateriaal uit privé- en openbaar bezit, documenten, uniformen enz. het bevrijdingsverhaal van Tielt en West-Vlaanderen door de  Eerste Poolse Pantserdivisie. De expo is te bezichtigen tot woensdag 17 september in het CC Gildhof te Tielt. Lees meer. 

 

 
 

Rioleringswerken Ruiseleedsesteenweg vanaf 1 september 2014 - omleiding voor fietsers
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
In de Ruiseleedsesteenweg te Tielt worden door Aquafin en rioolbeheerder RioP (De Watergroep) riolen aangelegd zodat het afvalwater niet langer ongezuiverd in de Poekebeek terecht komt. De werken vangen aan op 1 september 2014. Lees meer.

Tielt zomert verder!
2 weken geleden, door Informatieambtenaar
Het zomert in Tielt! Geniet nog tot eind september van leuke activiteiten voor het hele gezin.  Festivals, Films op het Plein, tentoonstellingen, gezinshappenings…in Tielt is er altijd iets te doen onder de hallentoren.  Voor een volledig overzicht, surf snel naar www.tieltzomert.be. Tielt Zomert geeft kleur aan je zomervakantie!
 


Alle berichten ....

Stadsbestuur Tielt
Markt 13
B-8700 Tielt
telefoon 051 42 81 11
mail contacteer ons 
 

 

 


Bekijk hier de trailer van: Sylwester
  

   
 
 
   
 
   
  

 

 


 
 

 
 


 

  

 

 

 foto oproep

  

  
vacatures

 

 Online Bibliotheek Cataloog


 


Stad Tielt
Cultuur
Toerisme
Jeugd
Sport