U bent hier:   Stad Tielt

 

   

 

 

   

 
 

Welkom op digitaal Tielt

Nieuws uit Tielt

Vanaf 27 oktober: spooroverweg Meulebeeksesteenweg tijdelijk gesloten
2 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Infrabel vernieuwt tussen 27 oktober en 28 november de overweg aan de Meulebeeksesteenweg, die voor alle verkeer in beide richtingen gesloten zal zijn. Tijdens het weekend van 1 en 2 november wordt alle treinverkeer stilgelegd en wordt een vervangende busdienst ingelegd. Van zodra gekend, zullen de omleidingen via onze website raadpleegbaar zijn. Meer info bij Technische Dienst.
 

Subsidieaanvraag groenbedekker als maatregel tegen erosie: kandidatuur indienen kan tot 31 oktober
4 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Wie een groenbedekker inzaait als maatregel tegen erosie kan hiervoor een subsidieaanvraag indienen bij de stad Tielt. De voorbije jaren diende deze aanvraag telkens voor 15 oktober te worden ingediend. Het reglement werd eind vorig jaar evenwel gewijzigd. Vanaf dit jaar dient de aanvraag ingediend te worden voor 31 oktober. Meer info bij de Milieudienst of via deze link.
 
 

Volg ons op twitter
5 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Wist je dat je de stad Tielt ook kan volgen op Twitter? https://twitter.com/StadTielt
 

www.energiesparen.be is vernieuwd
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
De website energiesparen.be van het Vlaams Energieagentschap is grondig vernieuwd én verbeterd. Lees meer.

Theatermonoloog 'Leven in een krabbenmand' op 25 oktober in het CC Gildhof
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
‘Draagvlak: Tielts overlegplatform tegen (kinder)armoede’ is actief rond armoedebestrijding in Tielt. Opsporen, voorkomen en sensibiliseren zijn kernwoorden. Op 25 oktober organiseert het platform de theatervoorstelling ‘Leven in een krabbenmand’ in het CC Gildhof te Tielt. Lees meer. 
 

Vakantieopvang herfstvakantie
1 weken geleden, door Informatieambtenaar
De herfstvakantie komt eraan! Onze stadsdiensten stellen een mooi programma voor. Je leest er alles over via deze link. Schrijf je snel in! Meer info bij de Jeugddienst, Sportdienst en Kinderopvang Tanneke.

100 jaar Eerste Wereldoorlog in Tielt
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
In oktober 1914 is het honderd jaar geleden dat de Duitse bezetter tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn intrek nam in onze stad. Om de begindagen van de oorlog in herinnering te brengen, worden diverse activiteiten georganiseerd. Lees meer.

 

 

 

 

Infovergaderingen eventueel stroomtekort deze winter
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
Naar aanleiding van het eventueel stroomtekort deze winter, en het mogelijk afgeschakeld worden van onze stad van het elektriciteitsnet, organiseert de stad Tielt een informatievergadering op woensdag 8 oktober voor de bedrijven, landbouwers en de zorgsector, op donderdag 9 oktober voor de scholen en de kinderopvanginitiatieven en op woensdag 19 november voor de voltallige bevolking. Lees meer.

Van veld tot vuilbak: 11.11.11-campagne over voedselverspilling
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
In 2013 lanceerde 11.11.11 een twee jaar durende campagne over honger en recht op voedsel. De focus lag daarbij op de vier oorzaken van honger: biobrandstoffen, voedselspeculatie (gokken met voedsel op de beurs), brute grondroof en de klimaatverandering. Met de slogan 'Ik kook van woede' en door talrijke 'woede-soepacties' werden onze politici aangezet om deze oorzaken aan te pakken. Dat leverde alleszins een aantal resultaten op. Tijdens dit tweede campagnejaar wordt er gefocust op 'voedselverspilling' en dit onder de slogan 'Sorry is niet genoeg'. Lees meer. 
 

Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Poelberg en Meikensbossen
3 weken geleden, door Informatieambtenaar
Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Poelberg en Meikensbossen werd goedgekeurd door de Vlaamse regering op 9 mei en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 26 juni. Het besluit van de Vlaamse regering en de bijbehorende bijlagen liggen, samen met het advies van de SARO, ter inzage op de Technische Dienst. De documenten zijn digitaal raadpleegbaar via deze link.


Alle berichten ....

Stadsbestuur Tielt
Markt 13
B-8700 Tielt
telefoon 051 42 81 11
mail contacteer ons 
 

 

   
   
 
 
   
 
   
   
   
   

  

  
  


 

  

 

 

 foto oproep

  

  
vacatures

 

 Online Bibliotheek Cataloog


 


Stad Tielt
Cultuur
Toerisme
Jeugd
Sport