U bent hier:   Stad Tielt

 


 

 

 

   

 
 

Welkom op digitaal Tielt

Nieuws uit Tielt

Brandweer lanceert vakantiecampagne
2 dagen geleden, door Informatieambtenaar

Jaarlijks zijn er in België meer dan 10.000 woningbranden die heel wat leed veroorzaken. Naast de vele slachtoffers zorgen het vuur en de rook ook voor heel wat materiële schade. Zeker als er niemand thuis is en de brand niet snel opgemerkt wordt. Tijdens de zomervakantie lanceert de brandweer een 'buren'campagne.

Lees meer.

Wijziging inzameling zaklampen in het recyclagepark
2 dagen geleden, door Informatieambtenaar
Sinds 1 juli staat Recupel in voor de inzameling en verwerking van kapotte zaklampen. Ze horen daarom niet langer thuis in de Bebat-inzamelbox op het recyclagepark, maar wel bij het elektro-afval. Dit omwille van een nieuwe Europese richtlijn. Bovendien is het ook een logischer inzamelcircuit, dat eveneens garant staat voor een optimale recyclage. Opgelet: het gaat enkel om de zaklampen zelf. Voor de batterijen verandert er niks. Alle batterijen, dus ook die van zaklampen, deponeer je in de Bebat-inzamelbox.
 

Het stadsbestuur van Tielt zoekt dringend: VRIJWILLIGER (S)
1 weken geleden, door Beheerder

De stad Tielt is momenteel dringend op zoek naar vrijwilligers voor het openen en sluiten van de poorten van de begraafplaats, gelegen aan de Krommewalstraat, Tielt.
Interesse ? Bekijk zeker het aanbod.

Bekijk nu het sfeerverslag Tieltse Europafeesten editie 2014!
2 weken geleden, door Beheerder
De Tieltse zomer ging fantastisch van start met een geslaagde editie van de Tieltse Europafeesten.

West-Vlinderen: Verken je eigen regio en kom op Focus/WTV!
1 maanden geleden, door Informatieambtenaar
Het loont echt wel de moeite om de eigen regio met de fiets of te voet te verkennen. Overtuig je vrienden en familie om samen op ontdekking te gaan, maak enkele mooie kiekjes en knutsel een televisiespot in elkaar en wie weet komt jouw filmpje wel op Focus/WTV!

 

Lees meer.

 

Gezocht: uitbaters voor foyer CC Gildhof
1 maanden geleden, door Informatieambtenaar
Het stadsbestuur van Tielt besliste tot het uitschrijven van de Concessie exploitatie foyer Cultuurcentrum Gildhof, St Michielstraat 9 te Tielt. Met jaarlijks ruim 70.000 bezoekers is het Cultuurcentrum Gildhof hét cultuurhuis van Tielt.

 

Lees meer.

Kankertelefoon wordt Kankerlijn en krijgt een gratis 0800 nummer
1 maanden geleden, door Informatieambtenaar
Ik kreeg uitgebreide uitleg van mijn arts over de behandeling, maar begrijp niet alles. Ik moet binnenkort op controle, heb schrik en wil daarover met iemand praten. Waar kan ik terecht voor financiële steun? Mijn partner is ziek, dit is ook voor mij niet altijd gemakkelijk, ik wil graag mijn zorgen met iemand delen. Waar vind ik lotgenoten om mee te praten?
Wie kanker krijgt, wordt geconfronteerd met veel vragen en zorgen.

Lees meer.

Vergroot de hoop - inzameling taxussnoeisel nog t.e.m. 31 augustus
1 maanden geleden, door Informatieambtenaar

Nog tot en met 31 augustus organiseert I.V.I.O. opnieuw een inzameling van taxussnoeisel. Breng je taxus gratis naar het recyclagepark en I.V.I.O. zorgt ervoor dat dit snoeisel wordt gebruikt voor de aanmaak van kankermedicijnen. De opbrengst van de verkoop van het snoeisel gaat volledig naar de ondersteuning van kinderen met kanker en hun families.

Lees meer.

 

Vraag je reisdocumenten tijdig aan!
1 maanden geleden, door Informatieambtenaar
Heb je een reisgepland? Controleer minstens één maand voor vertrek of je beschikt over de nodige documenten die vereist zijn om naar het buitenland te gaan en of die nog geldig zijn! Afhankelijk van de bestemming is het mogelijk dat je voor de kinderen een Kids-ID of een reispas nodig hebt. Voor volwassenen volstaat voor sommige bestemmingen een identiteitskaart, voor andere bestemmingen is een reispas vereist. Denk eraan dat het aanvragen ongeveer 3 weken in beslag kan nemen en een spoedprocedure veel duurder is dan een gewone procedure.
Meer info bij de

Dienst Bevolking 

Oproep: Actualisatie Inventaris Bouwkundig Erfgoed - reageer voor 15 september
1 maanden geleden, door Informatieambtenaar

In november 2014 wordt voor de zesde keer een geactualiseerde lijst van de Inventaris Bouwkundig Erfgoed vastgesteld. Hiervoor doen we een oproep aan alle eigenaars van panden uit de inventaris.

Lees meer.


 


Alle berichten ....

Stadsbestuur Tielt
Markt 13
B-8700 Tielt
telefoon 051 42 81 11
mail contacteer ons 
 


 

 

 


 
 

 
 


 

  

 

 

 foto oproep

  

  
vacatures

 

 Online Bibliotheek Cataloog


 


Stad Tielt
Cultuur
Toerisme
Jeugd
Sport