Muziektheater > Eén been / Eén vleugel - Pantalone / Dimitri Leue - AFGELAST

Deze informatie is niet meer actueel!
De Deen Hans Christian Andersen schreef de gekste verhalen. De Standvastige Tinnen Soldaat is één van zijn bekendste verhalen. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, in de aarde en in het vuur.

Wanneer

  • 04 december ’16 (zo)
    van 15.00 u tot 16.00 u

Prijs

€ 7,00 (Basisprijs: € 7.00; -12j: € 5,00; Familiepas: € 50,00)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos.

De Deen Hans Christian Andersen schreef de gekste verhalen. De Standvastige Tinnen Soldaat is één van zijn bekendste verhalen. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, in de aarde en in het vuur. Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op één been blijft onze held overeind.
De muziek van de Noorse componist Edvard Grieg ondersteunt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Grieg was niet alleen een tijdgenoot van Andersen, hij heeft hem ook echt gekend en bewonderd. Ze voelden elkaar blindelings aan. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven.
Dimitri Leue zal de woorden tot leven brengen en de fantasie doen sprankelen, knetteren, vonken. Kiyotaka Izumi zal door middel van een vleugel de muzieknoten doen golven en trillen tot in het binnenste van uw binnenste en tot in het diepste van uw diepste. Eva De Mul zal de ruimte vorm geven. Ze laat zich inspireren door Andersen, Grieg en Deense schilders als Per Kirkeby, Else Alfelt en Anna Ancher.

Tekst en vertelling: Dimitri Leue
Piano: Kiyotaka Izumi
Concept en muziekdramaturgie: Chloë Herteleer, Liesbet Vereertbrugghen

Bron: UiTinVlaanderen.be