Theater >"Redde wie zich redden kan" geen slechte titel - tg Stan

Deze informatie is niet meer actueel!
Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo en Damiaan De Schrijver besloten ‘Am Ziel’ (1981) op te voeren, maar uiteindelijk hebben ze daaruit één zin overgenomen. Dat is de titel geworden van de voorstelling: ‘"Redde wie zich redden kan" geen slechte titel’. Onder die noemer spelen ze een aantal van Bernhards ‘Dramolette’.

Wanneer

  • 09 mei ’17 (di)
    van 20.30 u

Prijs

€ 14,00 (Basisprijs: € 14.00; 65+, -26j: € 12,00; Abo: € 11,00; Abo -26j: € 10,00)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Maar toen alles gebeurd was, was hier chaos. En een kamer die volledig verwoest was, en daarin vier dode mannen en een naam! En een deur, waarop iets onbegrijpelijks stond.
(…)
Bertolt Brecht

Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo en Damiaan De Schrijver maken een opvolger van ‘Alles is Rustig’ waarmee Bernhard van leer trok tegen de zelfingenomenheid van de intellectuele en culturele elite. ‘Alles is Rustig’ toerde verschillende seizoenen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk en Italië, in een Franse en een Nederlandse versie. Gaandeweg namen de spelers zich voor om nóg werk van Bernhard op de planken te zetten.
Aanvankelijk besloten ze ‘Am Ziel’ (1981) op te voeren, maar uiteindelijk hebben ze daaruit één zin overgenomen. Dat is de titel geworden van de voorstelling: ‘"Redde wie zich redden kan" geen slechte titel’. Onder die noemer spelen ze een aantal van Bernhards ‘Dramoletten’.
Nog explicieter dan in ‘Alles is Rustig’ ontleedt Bernhard in deze 'mini-drama's' genadeloos het complexe, onverwerkte Duitse nazi-verleden én het sluimerende fascisme in onze maatschappij.
‘"Redde wie zich redden kan" geen slechte titel’ is het tweede deel van wat een Bernhard-trilogie wordt.

Tekst naar 'Dramolette' van Thomas Bernhard
Met: Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver
Begeleiding: Matthias de Koning

Bron: UiTinVlaanderen.be