Theater > De Helden - Trilogie/Trifonie - Deel 1 - LOD muziektheater en KVS / Josse De Pauw – Dominique Pauwels

Deze informatie is niet meer actueel!
Voor 'De Helden' schrijft Josse De Pauw een monoloog waarin hij vraagtekens plaats bij het heldendom en de betekenis daarvan vandaag. Historica Sophie De Schaepdrijver staat hem bij in zijn zoektocht naar een hedendaagse definitie. Dominique Pauwels vertrekt voor zijn compositie vanuit stemmen en concrete geluiden. Hoe zou het hoofd van degene die hier aan het woord is, klinken? Niet alles ...

Wanneer

  • 10 februari ’18 (za)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; 65+, -26j: 12,00 €; Theaterpas (5 tickets): 55,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationsstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Voor 'De Helden' schrijft Josse De Pauw een monoloog waarin hij vraagtekens plaats bij het heldendom en de betekenis daarvan vandaag. Historica Sophie De Schaepdrijver staat hem bij in zijn zoektocht naar een hedendaagse definitie. Dominique Pauwels vertrekt voor zijn compositie vanuit stemmen en concrete geluiden. Hoe zou het hoofd van degene die hier aan het woord is, klinken? Niet alles ligt vast in een partituur, de tekst is in direct contact met geluid en muziek. Met technicus Brecht Beuselinck live op de scène, wil Josse De Pauw elke avond weer bouwen aan de meerstemmigheid van het heldendom.

“De Helden is een complex werkstuk dat tal van registers bespeelt en zowel artistiek- esthetisch als vanwege de technische vakkundigheid imponeert.” – Jan De Smet (De Morgen)
“Daar toont De Pauw zich weer de grandioze acteur die hij is. Hij schildert de nachtmerries over het meisje van zich af. Ze zit in zijn hoofd en kan er niet uit. De muziek, gecomponeerd door Dominique Pauwels, past daar uitstekend bij: weerbarstig ratelend, dan weer ingetogen. Visueel zit de voorstelling ook knap in elkaar.” – Filip Tielens (De Standaard)

Regie en tekst: Josse De Pauw
Compositie: Dominique Pauwels
Met: Josse De Pauw

Bron: UiTinVlaanderen.be