Boterhammen in de Bib > Het basisinkomen: Utopie of the next step? - Professor Walter Van Trier

Deze informatie is niet meer actueel!
Stel: je krijgt hoe dan ook, ongeacht je inspanningen voor een bedrijf of de maatschappij, iedere maand een vast bedrag op je rekening. Geen Win-for-life, maar als verworven recht. De idee ‘Algemeen Basisinkomen’ is momenteel erg hot in onze samenleving. Er wordt door vele groepen en partijen over gediscussieerd. Een belangrijke reden is het verlies van arbeidsplaatsen door technologische ...

Wanneer

  • 19 oktober ’17 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €; kaarthouders, studenten, vooraf inschrijven: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Contact

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be

Info

Stel: je krijgt hoe dan ook, ongeacht je inspanningen voor een bedrijf of de maatschappij, iedere maand een vast bedrag op je rekening. Geen Win-for-life, maar als verworven recht. De idee ‘Algemeen Basisinkomen’ is momenteel erg hot in onze samenleving. Er wordt door vele groepen en partijen over gediscussieerd. Een belangrijke reden is het verlies van arbeidsplaatsen door technologische vooruitgang. Hierdoor verandert onze samenleving heel snel en dit brengt daarnaast ook ons systeem van sociale zekerheid uit balans. En is het niet sowieso een gezond ethisch principe dat iedere burger een basisinkomen verdient? Dat dit financiële recht bestaat, zoals je politiek het recht hebt om te stemmen, en je ook burger en sociale rechten geniet? Is het geen logisch uitvloeisel van dat alles?
Is het basisinkomen een wondermiddel dat onze sociale zekerheid kan vervangen en armoede uit de wereld kan bannen? Is het een alternatief voor bestaande stelsels? Of zitten er talrijke valkuilen en adders onder het gras, waardoor we er niet beter op gaan worden? Moeten we net strijden voor een versterking van ons huidig sociaal stelsel?

Professor Walter Van Trier (UGent) is socioloog en volgt de groeiende discussie op de voet. Hij geeft ons zijn visie en gaat de discussie met ons aan.

Tijdig uw kaarten reserveren is aan te raden!
CC Gildhof 051 42 82 20 / vorming@tielt.be
Bibliotheek 051 42 82 10 / bibliotheek@tielt.be

Aanvang: van 12.15 tot 13.15 uur
Toegang: 5,00/2,50 euro (kaarthouders, studenten, vooraf inschrijven)
Soep en koffie inbegrepen
Locatie: Stedelijke Openbare Bibliotheek, Lakenmarkt 9, 8700 Tielt
I.s.m. Stedelijke Openbare Bibliotheek en Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen