Apero con Fuoco > Liesl Stevens (dwarsfluit) en Erwin Deleux (piano)

Deze informatie is niet meer actueel!
Het slotconcert van de reeks Apero con Fuoco gaat door in theaterMalpertuis (Stationsstraat 25 Tielt) op zondag 22 april 2018 om 11u. Het concert wordt verzorgd door Liesl Stevens (dwarsfluit) en Erwin Deleux (piano). Liesl Stevens (°1985) komt uit een muzikale Tieltse familie. Papa Rik geeft er les aan de plaatselijke academie, waar Liesl laureate dwarsfluit werd in de klas van Hans Van ...

Wanneer

  • 22 april ’18 (zo)
    van 11.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €; Leerlingen Academie: 5,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 60
samw@tielt.be

Info

Het slotconcert van de reeks Apero con Fuoco gaat door in theaterMalpertuis (Stationsstraat 25 Tielt) op zondag 22 april 2018 om 11u.
Het concert wordt verzorgd door Liesl Stevens (dwarsfluit) en Erwin Deleux (piano).

Liesl Stevens (°1985) komt uit een muzikale Tieltse familie. Papa Rik geeft er les aan de plaatselijke academie, waar Liesl laureate dwarsfluit werd in de klas van Hans Van Caneghem. Ze behaalde aansluitend haar Master dwarsfluit aan de conservatoria van Gent en Maastricht bij resp. Myriam Graulus en Philippe Benoit. Ze vervolmaakte zich verder bij vermaarde fluitisten zoals Wissam Boustany, Samuel Coles, Andrew Nicholson, Marten Root en Ioannis Anissegos (piccolo). Ze werkte ook samen met dirigenten als Dirk Brossé, Cristian Orosanu, Wayne Marshall, George Pehlivanian en Filip Rathé. Liesl werd laureate van verschillende wedstrijden (Fedekam-Vlamo solistenwedstrijden, Axion Classics), en ze is als freelance fluitiste actief bij L'Orchestre Philharmonique de Liège en de Zomeropera van Alden Biesen. Ze is eveneens vaak als soliste en in kamermuziek te horen. Momenteel geeft Liesl les in de Academie voor Podiumkunsten te Aalst.

Pianist Erwin Deleux is haar partner zowel op muzikaal als op familiaal vlak. Hij studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en het Lemmensinstituut te Leuven. Als student van Alan Weiss behaalde hij een master in piano en kamermuziek. Erwin werd laureaat van diverse internationale wedstrijden en won concoursen als Cantabile, EPTA en de Stefaan de Jonghewedstrijd.
Erwin werkt als pianoleraar aan de muziekacademie van Lanaken. In het Conservatorium van Maastricht is hij corepetitor kamermuziek en lid van de Artistieke Raad en docentenraad. Daarnaast heeft hij een erg gevarieerd beroepsleven: hij treed vaak op als solist met orkest of in solo-recitals zowel in binnen- als buitenland. De grote liefde van Erwin ligt bij de kamermuziek. Zo begeleidt hij regelmatig fluitist Philippe Benoit, violist Hans Van Kerckhoven, sopraan An Lauwereins, en niet te vergeten zijn partner Liesl Stevens ... De cd- opnames die hij met het Emanon- ensemble realiseerde bleven niet onopgemerkt in de vakpers. Hij creëerde ondermeer het pianoconcerto van Frank Nuyts en nam dit op met het Vlaams Sinfonietta.

Op het concert in Tielt brengen Liesl en Erwin een programma onder de titel “British Delights”. Groot Brittannië is van oudsher gewend zijn eigen koers te varen. Wat wij als typisch Britse "local color" ervaren, zit ook verweven in een bijzondere muziekcultuur. Liesl en Erwin grasduinen in vier eeuwen Island fluitmuziek, en presenteren de hoogtepunten uit dit unieke repertoire. Melancholie, flegmatieke humor, afkeer van het establishment ... je krijgt het allemaal te horen in juweeltjes van John Rutter, Mike Mower, Wissam Boustany en Ian Clarke.

Het Tieltse stadsbestuur, Rotary-Club, Piano's Maene en Wijnhuis Vinorama verlenen hun gewaardeerde steun aan de seizoenswerking.

Bron: UiTinVlaanderen.be