Apero con Fuoco > Pianotrio Impression

Deze informatie is niet meer actueel!
Het concert wordt verzorgd door Pianotrio Impression, met als musici de zussen Fien (viool) en Riet (cello) Van den Fonteyne en Florestan Bataillie (piano). Trio Impression is een klassiek pianotrio, bestaande uit drie laureaten van Vlaamse conservatoria. In 2011 beslisten deze drie jonge en ambitieuze muzikanten van eigen bodem om samen te werken. Ze hebben één en dezelfde passie: kamermuziek ...

Wanneer

  • 04 maart ’18 (zo)
    van 11.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €; Leerlingen Academie: 5,00 €)

Waar

naam
Sted. Academie voor Muziek en Woord
adres
Lakenmarkt8700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 60

Contact

samw@tielt.be

Info

Het concert wordt verzorgd door Pianotrio Impression, met als musici de zussen Fien (viool) en Riet (cello) Van den Fonteyne en Florestan Bataillie (piano).

Trio Impression is een klassiek pianotrio, bestaande uit drie laureaten van Vlaamse conservatoria. In 2011 beslisten deze drie jonge en ambitieuze muzikanten van eigen bodem om samen te werken. Ze hebben één en dezelfde passie: kamermuziek van de bovenste plank. Hun enthousiasme voor dat genre trachten ze maximaal over te brengen op het publiek. Pianotrio Impression wil zich door muzikale virtuositeit en maximale expressie onderscheiden in het klassieke muzieklandschap. Jong of oud, kenners of liefhebbers; een geslaagd concert is er één waarbij zowel muzikanten als toehoorders ondergedompeld worden in de impressie van het moment. Het trio speelt niet alleen meesterwerken van bekende componisten, maar ook hedendaagse composities staan op hun pupiters: van klassiek tot romantisch, van Belgisch tot internationaal, van eigenzinnig mysterieus tot een heuse tango. Hun eerste demo-CD (met werk van onder meer Rachmaninov, Haydn en Brahms) werd alvast bijzonder lovend onthaald. Florestan werd laureaat muziektheorie van de Tieltse academie in de klas van zijn vader Luc Bataillie. Hij is ook als componist actief. Meer info op

Op het concert in Tielt brengen ze 2 meesterwerken uit de romantiek: het wondermooie 2° pianotrio uit 1847 van Robert Schumann laten ze dialogeren met het 2° pianotrio uit 1876 van Antonin Dvorak.

Toegangsprijs : 10,00 euro (voor leerliingen academie 5,00 euro)
Het Tieltse stadsbestuur, Rotary-Club, Piano's Maene en Wijnhuis Vinorama verlenen hun gewaardeerde steun aan de seizoenswerking.

Bron: UiTinVlaanderen.be