Boterhammen in de bib: Walter Van Trier - Het Basisinkomen

Deze informatie is niet meer actueel!
Professor Walter Van Trier (UGent), is socioloog en hij verdiept zich al jaren in dit onderwerp. Op 19 oktober 2017 komt hij in onze bib uitleggen wat het basisinkomen is en hoe het onze sociale welvaart zou kunnen redden. Stel: iedereen krijgt elke maand onvoorwaardelijk 800 euro. Daar mag je mee doen wat je wil. Dat is het basisinkomen. Maar: dit komt wel in de plaats van heel wat ...

Wanneer

  • 19 oktober ’17 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Professor Walter Van Trier (UGent), is socioloog en hij verdiept zich al jaren in dit onderwerp. Op 19 oktober 2017 komt hij in onze bib uitleggen wat het basisinkomen is en hoe het onze sociale welvaart zou kunnen redden.

Stel: iedereen krijgt elke maand onvoorwaardelijk 800 euro. Daar mag je mee doen wat je wil. Dat is het basisinkomen. Maar: dit komt wel in de plaats van heel wat uitkeringen. Kindergeld, leefloon, allerhande subsidies, ... vallen weg of worden sterk verminderd. Zou dit onze maatschappij beter of slechter maken? En wat als onze maatschappij in de toekomst hoe dan ook vanzelf zal veranderen. Kan het basisinkomen dan de oplossing zijn om de burgers van dit land een menswaardig leven te garanderen?

Bron: UiTinVlaanderen.be