Theater > Ivanov - Theater Malpertuis

Deze informatie is niet meer actueel!
Ivanov is moe. Nog geen veertig en nu al lijkt het alsof hij zich 'vertild' heeft. Zijn vrouw Anna is ongeneeslijk ziek, zijn aanbidster Sasja creëert voor zichzelf een heldenrol door hem uit z'n depressie te willen sleuren. Wie met hem een gesprek wil aanknopen, lijkt op dovemansoren te stoten. Is het Ivanov die z'n omgeving lamlegt, of vice versa? Anders dan de kerel die zich bij Tsjechov ...

Wanneer

  • 27 april ’18 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u
  • 28 april ’18 (za)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; 65+, -26j: 12,00 €; Theaterpas 5 tickets: 55,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Ivanov is moe. Nog geen veertig en nu al lijkt het alsof hij zich 'vertild' heeft. Zijn vrouw Anna is ongeneeslijk ziek, zijn aanbidster Sasja creëert voor zichzelf een heldenrol door hem uit z'n depressie te willen sleuren. Wie met hem een gesprek wil aanknopen, lijkt op dovemansoren te stoten.

Is het Ivanov die z'n omgeving lamlegt, of vice versa? Anders dan de kerel die zich bij Tsjechov uit wanhoop een kogel door de kop schiet, situeert regisseur Piet Arfeuille de lethargie van zijn hoofdpersonage tegen het decorum van een praatzieke samenleving die zich uit verveling overgeeft aan futiliteiten en overbodigheden, geldzucht, oeverloos geklets en een onophoudelijk grossieren in meningen. Het resultaat: een pittige Tsjechov, gespeeld door acht klassebakken, die op niks dan lovende woorden en recensies kon rekenen.

"De kordate regie-aanpak haalt Tsjechov van onder de stolp. Het samenspel van de acteurs is verbluffend.” – Jan De Smet (De Morgen)
"Lukas Smolders is een intrigerende Ivanov. Virtuoos en boeiend laat hij de vele nuances en tegenstrijdige gevoelens in de tekst prachtig opborrelen. Een bijzondere acteursprestatie." – Johan Thielemans (Cobra )

Bewerking en regie: Piet Arfeuille
Tekst: Anton Tsjechov
Spel: Lukas Smolders (Ivanov), Ini Massez, Tania Van der Sanden, Jobst Schnibbe, Eva Schram, Mats Van Droogenbroeck, Boris van Severen, Mark Verstraete

Bron: UiTinVlaanderen.be