Boterhammen in de bib: Straffe madammen in de beeldende kunsten

Deze informatie is niet meer actueel!
Waar zitten de vrouwelijke meesters? Als we ons verdiepen in de kunstgeschiedenis, dan zien we pas vanaf 1960 af en toe een vrouwelijke kunstenaar opduiken. Waren er dan vroeger geen vrouwen met talent voor kunst? Toch wel! ! Zo waren er in de Italiaanse barok en renaissance heel wat vrouwelijke kunstenaars die in hun eigen tijd alom geprezen werden maar die later in de vergetelheid ...

Wanneer

  • 15 februari ’18 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Waar zitten de vrouwelijke meesters? Als we ons verdiepen in de kunstgeschiedenis, dan zien we pas vanaf 1960 af en toe een vrouwelijke kunstenaar opduiken. Waren er dan vroeger geen vrouwen met talent voor kunst? Toch wel! ! Zo waren er in de Italiaanse barok en renaissance heel wat vrouwelijke kunstenaars die in hun eigen tijd alom geprezen werden maar die later in de vergetelheid verzeilden. Hoe komt dat?
Kunsthistoricus Peter Jonnaert maakt met ons een wandeling door de westerse kunstgeschiedenis met speciale aandacht voor 'vergeten' vrouwelijke kunstenaars. Peter geeft ons een andere kijk op het klassieke verhaal van de kunst zoals wij dit indertijd allemaal meekregen.

Bron: UiTinVlaanderen.be