Fotografiecircuit > Displaced – Loes Geuens

Deze informatie is niet meer actueel!
Wanneer ze fotografeert, heeft Loes Geuens geen voorafgaande beelden in haar hoofd. Het is een intuïtieve handeling, een omarming van het onbekend, een opgaan in de schemerzone tussen beleving en realiteit. Precies daar voelt ze zich volledig vrij. Twee jaar lang fotografeerde ze in vier leefgroepen voor kinderen en jongeren die door de jeugdrechter uit huis geplaatst zijn. Door de vele uren ...

Wanneer

  • 12 maart ’18 (ma)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Waar

naam
Huis Mulle de Terschueren
adres
Ieperstraat8700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Wanneer ze fotografeert, heeft Loes Geuens geen voorafgaande beelden in haar hoofd. Het is een intuïtieve handeling, een omarming van het onbekend, een opgaan in de schemerzone tussen beleving en realiteit. Precies daar voelt ze zich volledig vrij.

Twee jaar lang fotografeerde ze in vier leefgroepen voor kinderen en jongeren die door de jeugdrechter uit huis geplaatst zijn. Door de vele uren die ze tussen hen mocht doorbrengen, werd haar aanwezigheid vanzelfsprekend. De beelden ontstonden vaak in die gestolen momenten waarin er ogenschijnlijk niets gebeurt.

Displaced toont het breekbare, van zijn wortels afgesneden kind, dat zich met stille kracht staande houdt in de zorgzame, maar kunstmatige omgeving van een leefgroep. De onherkenbaarheid van de personages – om juridische redenen noodzakelijk – draagt bij tot het gevoel van vervreemding. Loes zoekt geen drama of anekdotiek. Met tactiele kleuren en intiem kunstlicht probeert ze verstilde verhalen te noteren, die de toeschouwer bevragen.

Isolement, vervreemding en kwetsbaarheid zijn terugkerende thema's in haar fotografisch werk. Meer nog dan vertellen, willen de beelden in Displaced misschien wel aanraken, contact leggen met de broze mens die wij uiteindelijk allemaal zijn.

Van maandag 12 tot en met donderdag 29 maart 2018

Organisatie: Cultuurcentrum Gildhof, Sint-Michielstraat 9, Tielt
Locatie: Huis Mulle de Terschueren, Ieperstraat 42, 8700 Tielt
Open ma, di, woe, vrij van 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 17.00 uur, do van 09.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00 uur
Info: reservatiedienst.gildhof@tielt.be / 051-42.82.20

Bron: UiTinVlaanderen.be