Mondiaal café 'Palestina-Israël : een genuanceerd verslag van een bewogen reis' door dokter Peter Decat

Deze informatie is niet meer actueel!
Mondiaal café 'Palestina-Israël : een genuanceerd verslag van een bewogen reis' door dokter Peter Decat Voorbije zomer maakte Peter Decat een inleefreis met de organisatie Palestinasolidariteit vzw naar Palestina en Israël. Een ervaring die is blijven kleven. Hij luisterde naar de verhalen van de plaatselijke bevolking en kreeg daardoor een beetje meer inzicht. In Palestina is er veel oorlog ...

Wanneer

  • 13 maart ’18 (di)
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Buurthuis
adres
Zwartegevelstraat 668700 Tielt

Tickets

Telefoon
051/404103

Contact

owwtielt@oww-tielt.be

Info

Mondiaal café 'Palestina-Israël : een genuanceerd verslag van een bewogen reis' door dokter Peter Decat

Voorbije zomer maakte Peter Decat een inleefreis met de organisatie Palestinasolidariteit vzw naar Palestina en Israël. Een ervaring die is blijven kleven.

Hij luisterde naar de verhalen van de plaatselijke bevolking en kreeg daardoor een beetje meer inzicht. In Palestina is er veel oorlog en conflict maar ook hoop en menselijke warmte.

Het Palestijns-Israëlitisch conflict is weer brandend actueel.

President Trump besliste onlangs om de Amerikaanse ambassade te verhuizen naar Jerusalem, dit tegen alle internationale afspraken in. Deze beslissing is opnieuw stof voor extremisten van beide kanten met een escalatie van het conflict als gevolg.

De laatste periode worden heel wat Palestijnse kinderen, die protesteren tegen de bezetting en uitdrijving uit hun huizen om zo plaats te maken voor nieuwe Joodse nederzettingen, gevangen genomen. Meer dan 300 kinderen zijn al voor langer periode opgesloten en behandeld als volwassen terroristen. Het beeld van de zestienjarige tiener die een soldaat sloeg, is wereldwijd bekend.

Maandag 13 februari om 19 u.30
Buurthuis, Zwartegevelstraat 66, Tielt
Inkom gratis !

Oxfam Wereldwinkel zorgt voor een hapje met fairtradeproducten van Palestijnse boeren.

Liefst op voorhand inschrijven bij:
Oxfam Wereldwinkel, 051/40 41 03 owwtielt@oww-tielt.be
Noord-Zuidambtenaar, 051/42 81 49 noordzuid@tielt.be

Bron: UiTinVlaanderen.be