Parijs-Roubaix voor natuurliefhebbers

Deze informatie is niet meer actueel!
Zorg dat je om 7.30 aan het station van Tielt bent, jij en je fiets (nagezien en tip-top in orde). We vertrekken richting Frankrijk om te parkeren in de buurt van Wallers. Wallers, jawel, de mythische plek waar de renners in Parijs-Roubaix aan de kasseien van de Trouée d'Aerenberg beginnen. Hier begint ook onze fietstocht. Het wordt een aaneenschakeling van fietsen over kasseien, fietsen langs ...

Wanneer

  • 28 april ’18 (za)
    van 07.30 u tot 18.30 u

Waar

naam
Stationsplein Tielt
adres
Stationsplein8700 Tielt

Info

Zorg dat je om 7.30 aan het station van Tielt bent, jij en je fiets (nagezien en tip-top in orde). We vertrekken richting Frankrijk om te parkeren in de buurt van Wallers. Wallers, jawel, de mythische plek waar de renners in Parijs-Roubaix aan de kasseien van de Trouée d'Aerenberg beginnen.

Hier begint ook onze fietstocht. Het wordt een aaneenschakeling van fietsen over kasseien, fietsen langs moerassen (Mare à Goriaux) en natte weiden, fietsen door boscomplexen (Forêt domaniale de Wallers, de Marchiennes) en genieten van de kleine Franse mijnwerkersdorpjes in le Nord.

Rond je nek hangt een verrekijker, er zit een loepe in je zak, het potloodje van je notitieboekje is gescherpt, want tijdens onze tocht houden we halt om stil te staan en uit te blazen bij al het natuurschoon dat ons omringt. Vogels, planten, vlinders en andere insecten, zoogdieren… alles gaan we determineren.  Tussendoor organiseren we onze picknick, ergens waar het mooi en rustig is.

Inschrijven verplicht (en voor 20 april) bij Marc Cassaert via mail marc.cassaert@detorenvalk.be

kostprijs 20 euro ( niet leden van NP betalen 25 euro)