De Onze-Lieve-Vrouwkerk van Tielt, binnenstebuiten

Deze informatie is niet meer actueel!
De Onze-Lieve-Vrouwkerk is gecatalogeerd als beschermd erfgoed. De kerk werd gebouwd tussen 1936 en 1938 naar een ontwerp van de Tieltse architect Gerard Vande Weghe. De monumentale gevelbeelden zijn het werk van de Tieltse beeldhouwer Maurice Vander Meeren. De heemkundige kring De Roede van Tielt en de Tieltse Gidsenkring tonen je de kerk van binnen en van buiten. Het Museum Maurice Vander ...

Wanneer

  • 09 september ’18 (zo)
    van 14.00 u tot 17.00 u

Waar

naam
Onze-Lieve-Vrouwkerk
adres
Stationstraat8700 Tielt

Info

De Onze-Lieve-Vrouwkerk is gecatalogeerd als beschermd erfgoed. De kerk werd gebouwd tussen 1936 en 1938 naar een ontwerp van de Tieltse architect Gerard Vande Weghe. De monumentale gevelbeelden zijn het werk van de Tieltse beeldhouwer Maurice Vander Meeren. De heemkundige kring De Roede van Tielt en de Tieltse Gidsenkring tonen je de kerk van binnen en van buiten. Het Museum Maurice Vander Meeren, op wandelafstand van de kerk gelegen in de Dwangstraat, wordt eveneens opengesteld ter gelegenheid van Monumentendag.

Begeleid bezoek in de Onze-Lieve-Vrouwkerk om 11u00, 14u00, 15u00 en 16u00, Vredestraat 8, Tielt.

Mogelijkheid tot bezoek Museum Maurice Vander Meeren tussen 14u00 en 17u00, Dwangstraat 4, Tielt.

MEER INFO

Organisatie: Heemkundige kring De Roede van Tielt, Tieltse Gidsenkring, Leon Huys en Stad Tielt

THEATER MALPERTUIS

Wie even de pauzeknop wil indrukken, kan op zondag 9 september voor een kop koffie en een stukje taart terecht in Theater Malpertuis. Van 11u00 tot 16u00 is de foyer in de Stationstraat doorlopend open. Ideaal voor wie na het shoppen in de Kortrijkstraat of na een rondleiding in de Onze-Lieve-Vrouwkerk aan de overkant van de straat, even halt wil houden. En voor de nieuwsgierigen bieden we ook een blik achter de schermen. Kortom: een ongedwongen manier om kennis te maken met Theater Malpertuis.
Tussen 11u00 en 16u00
Theater Malpertuis, Stationstraat 25, Tielt

Bron: UiTinVlaanderen.be