Eén jaar na de verkiezingen in Duitsland. Analyse van de actualiteit

Deze informatie is niet meer actueel!
De moeilijke regeringsvorming in de Bondsrepubliek Het einde van Angela Merkel? Duitsland in Europa De afgelopen jaren speelde Angela Merkel een hoofdrol op het wereldtoneel. Hoe kon een meisje uit een protestants nest uit het oosten van Duitsland de machtigste vrouw ter wereld worden? En met haar uitspraak 'Wir schaffen das' in verband met de vluchtelingen, heeft ze voor controverse gezorgd. ...

Wanneer

  • 09 oktober ’18 (di)
    van 14.00 u tot 16.00 u
  • 16 oktober ’18 (di)
    van 14.00 u tot 16.00 u
  • 23 oktober ’18 (di)
    van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

€ 52,00 (Basistarief: 52,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 46,00 €)

Waar

naam
Hotel Shamrock
adres
Euromarktlaan 248700 Tielt

Contact

Telefoon
016 31 06 701
academie@davidsfonds.be

Info

De moeilijke regeringsvorming in de Bondsrepubliek
Het einde van Angela Merkel?
Duitsland in Europa

De afgelopen jaren speelde Angela Merkel een hoofdrol op het wereldtoneel. Hoe kon een meisje uit een protestants nest uit het oosten van Duitsland de machtigste vrouw ter wereld worden? En met haar uitspraak 'Wir schaffen das' in verband met de vluchtelingen, heeft ze voor controverse gezorgd. Merkel kan met haar vier ambtstermijnen het record van Adenauer en Kohl breken, maar is dat ook een goede zaak voor Duitsland en de wereld?

Bij de stembusgang van september 2017 heeft populistisch rechts in Duitsland veld gewonnen, kijk maar naar de doorbraak van de protestpartij Alternative für Deutschland. Maar de Bondsrepubliek lijkt ook beter dan de rest van Europa weerstand te bieden aan al te eenvoudige extreemrechtse recepten. Hebben de Duitsers geleerd uit het verleden? Rik Tyrions speelt kort op de bal en geeft een analyse van de actuele situatie.

Cursisten vertellen
'Zeer aangename en vlotte spreker met veel kennis en ervaring ter zake.' (Turnhout, 2018)

Rik Tyrions studeerde politieke wetenschappen en sociologie aan de KU Leuven. Hij werkte van 1989 tot 2015 voor het VRT-radionieuws. Als Duitslandspecialist maakte hij tientallen reportages over het politieke, economische en sociale leven in Duitsland. Over de val van de Berlijnse Muur schreef hij De nacht van de vrijheid. Rik Tyrions is reisleider bij Davidsfonds Cultuurreizen.

Bron: UiTinVlaanderen.be