Theater > Jubilee Lanoye - Tom Lanoye

Deze informatie is niet meer actueel!
Zelfs ongewone stervelingen als Tom Lanoye, verwoed podiumdier en literaire divo, worden op een dag zestig. In Lanoyes geval op 27 augustus 2018. Bij die gelegenheid verschijnt er een boek met foto's en ongepubliceerd archiefmateriaal (samenstelling Anni Van Landeghem, vormgeving Dooreman), komt er een tentoonstelling in de Gentse Krook en gaat hij een heel jaar op tournee met Jubilee Lanoye. ...

Wanneer

  • 17 mei ’19 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; +65j, -26j: 14,00 €; Abo: 14,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Zelfs ongewone stervelingen als Tom Lanoye, verwoed podiumdier en literaire divo, worden op een dag zestig.
In Lanoyes geval op 27 augustus 2018. Bij die gelegenheid verschijnt er een boek met foto's en ongepubliceerd archiefmateriaal (samenstelling Anni Van Landeghem, vormgeving Dooreman), komt er een tentoonstelling in de Gentse Krook en gaat hij een heel jaar op tournee met Jubilee Lanoye.

In het eerste deel daarvan brengt hij, live op aanvraag, als een levende literaire jukebox, teksten uit zijn inmiddels stevig uit de kluiten gewassen oeuvre. Het tweede deel wordt ingepalmd door Bloednoot, waarvoor Lanoye, samen met partners in crime contrabassist Nicolas Rombouts en drummer Teun Verbruggen woordkabaal en taalmuziek gaat maken. Ze spelen de rauwe, rake 'blue notes' die het oeuvre van Lanoye kenmerken sinds zijn eerste gedichten en zijn eerste optredens, reeds in de vroege jaren tachtig. Een reizend verjaardagsfestijn!

Concept, tekst: Tom Lanoye
Muziek: Teun Verbruggen, Nicolas Rombouts

Bron: UiTinVlaanderen.be