Theater > Vincent Rietveld gaat voor een Louis d'Or - De Warme Winkel

Deze informatie is niet meer actueel!
We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings. Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaar bevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, niet te ...

Wanneer

  • 22 maart ’19 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; +65j, -26j: 12,00 €; Abo: 12,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings. Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaar bevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, niet te identificeren, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.
Dat probeert Vincent Rietveld met deze voorstelling te doen.

De Louis d'Or is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol. De prijs wordt iedere september uitgereikt op het gala van het Nederlands Theaterfestival in Amsterdam. De winnaar krijgt een gouden legpenning en wordt met een portret vereeuwigd in de galerij van de Stadsschouwburg. Het is het hoogst haalbare voor elke theater acteur.

In Vincent Rietveld gaat voor een Louis d'Or zal Rietveld alles op het spel zetten om een nominatie in de wacht te slepen.

De voorstelling is onderdeel van een serie waarin De Warme Winkel mogelijke antwoorden onderzoekt op de vraag; hoe verhoud je je als individu tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid?
In deel 1 (2021) staat 'moord' op het programma, gevolgd door 'ascese' in deel 2 (2020). Nu echter eerst deel 3 waarin 'excelleren' als mogelijk antwoord wordt onderzocht.

Eindregie: Bianca van der Schoot
Concept en spel: Vincent Rietveld
Tegenspel: Kim Karssen, Florian Myjer, Rob Smorenberg e.a.
Script coaching: Joachim Robbrecht

Bron: UiTinVlaanderen.be