Theater > Blauwboek - Mauro & Holvoet-Hanssen

Deze informatie is niet meer actueel!
NIEUWE LOCATIE: FOYER DE SCENE Blauwboek. Adembenemend en grensverleggend muziektheater Van Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs: 20 jaar na zijn bejubeld debuut Dwangbuis van Houdini rammelt (ex-stads)dichter en onnavolgbaar troubadour Peter Holvoet-Hanssen als de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie opnieuw en als nooit tevoren aan de kettingen van de taal. Zingend en klingend evoceert ...

Wanneer

  • 01 maart ’19 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; +65j, -26j: 12,00 €; Abo: 12,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

NIEUWE LOCATIE: FOYER DE SCENE

Blauwboek. Adembenemend en grensverleggend muziektheater

Van Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs: 20 jaar na zijn bejubeld debuut Dwangbuis van Houdini rammelt (ex-stads)dichter en onnavolgbaar troubadour Peter Holvoet-Hanssen als de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie opnieuw en als nooit tevoren aan de kettingen van de taal. Zingend en klingend evoceert hij zijn poëtisch testament Blauwboek. Licht en donker, betovering en verstilling, humor en tragiek gaan hand in hand.
Hand in hand? Hoofdpersonage 'de tovenaar' is uitgegroeid tot een niets ontziende reus. Daarom schiet Mauro Pawlowski, zelf poëet, ter hulp. De legendarische gitarist verklankt als geen ander deze dreiging. Mauro onderzoekt mee de kracht van het geluid én het woord. Samen gaan ze de reus tegemoet, enkel gewapend met betoverende klanken en verzen. Kunnen zij 'Goleman', verbaasd, heel even tot stilstand brengen? Of gaan zij zingend en spelend ten onder? Een intense, unieke happening.

“Jouw huisvriend voor de herfstige dagen.” – (Cutting Edge over Maurits Pauwels)
“Als Holvoet-Hanssen met zijn toverstaf zwaait, licht het landschap op.” – Gerrit Komrij

Met: Mauro (woord, zang, gitaar), Peter 'HH' (woord, zang)

Bron: UiTinVlaanderen.be