Apero con Fuoco > Slotconcert Apero con Fuoco wordt een festijn van klanken!

Deze informatie is niet meer actueel!
Het slotconcert in de reeks Apero con Fuoco gaat door in de Sint-Pieterskerk Tielt op zondag 5 mei 2019 om 11u. Het concert wordt verzorgd door Tom Hoornaert (orgel) en het koperkwintet Belgian Brass Soloists (Manu Mellaerts en Steven Devolder, trompet; Rik Vercruysse, hoorn; Jan Smets, trombone; Stephan Vanaenrode, tuba). De klassen koperblazers van de Tieltse academie van Mieke Ailliet, ...

Wanneer

  • 05 mei ’19 (zo)
    van 11.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; Leerlingen Academie: 5,00 €)

Waar

naam
Sint Pieterskerk
adres
Markt8700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 60
samw@tielt.be

Info

Het slotconcert in de reeks Apero con Fuoco gaat door in de Sint-Pieterskerk Tielt op zondag 5 mei 2019 om 11u.
Het concert wordt verzorgd door Tom Hoornaert (orgel) en het koperkwintet Belgian Brass Soloists (Manu Mellaerts en Steven Devolder, trompet; Rik Vercruysse, hoorn; Jan Smets, trombone; Stephan Vanaenrode, tuba). De klassen koperblazers van de Tieltse academie van Mieke Ailliet, Mieke De Meyer, Joren Elsen, Ignace Vanderschaeghe en Thari Verloove werken mee aan een grandioze apotheose!

Belgian Brass Soloists bouwde de voorbije 3 decennia een internationale reputatie op. Ze traden op in binnen- en buitenland in een bezetting van koperkwintet tot groot koperensemble. Hun virtuoze techniek, feilloos samenspel en sprankelende programma's staan garant voor gegarandeerd luisterplezier op elk concert!
Voor het concert in Tielt musiceren ze samen met Tom Hoornaert, die zijn magistrale Pels&VanLeeuwen orgel zal bespelen in de Sint-Pieterskerk. Ze brengen voornamelijk werken uit de Franse romantiek (o.a. César Franck, Gigout en Marcel Dupré), maar ook de befaamde Toccata en Fuga in d van Bach.

Enkele tientallen koperblazers van alle leeftijden sluiten aan voor het befaamde “Toreador-lied” uit de opera Carmen van Bizet. Het zijn leerlingen uit de klassen koperblazers van de Tieltse academie. Ze brengen hiermee ook hulde aan Ignace Vanderschaeghe, die straks na 38 jaar op pensioen gaat. Een grootse afsluiter om nooit te vergeten!

Wie wil meegenieten van dit prachtig programma kan kaarten reserveren (bij voorkeur vooraf) via 051/428260 of samw@tielt.be

Het Tieltse stadsbestuur, Rotary-Club, Piano's Maene en Wijnhuis Vinorama verlenen hun gewaardeerde steun aan de seizoenswerking.


Tickets: 12,00 euro / 5,00 euro (leerlingen academie) (aperitief inbegrepen)

Bron: UiTinVlaanderen.be