Apero con Fuoco > Triotique (CD-voorstelling ‘3D’)

Deze informatie is niet meer actueel!
Het ensemble Triotique is te gast, met o.a. de Tieltse zusjes Elke en Frauke Elsen. Ze stellen er hun gloednieuwe eerste CD voor onder de titel “3D”. Triotique bestaat sinds 2013, na een ontmoeting in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Zussen Elke en Frauke Elsen spelen van kleins af aan samen; beiden zijn laureaten van de Tieltse academie (Frauke hobo, zang, piano en ...

Wanneer

  • 21 oktober ’18 (zo)
    van 11.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; Leerlingen Academie: 5,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 60
samw@tielt.be

Info

Het ensemble Triotique is te gast, met o.a. de Tieltse zusjes Elke en Frauke Elsen. Ze stellen er hun gloednieuwe eerste CD voor onder de titel “3D”.

Triotique bestaat sinds 2013, na een ontmoeting in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Zussen Elke en Frauke Elsen spelen van kleins af aan samen; beiden zijn laureaten van de Tieltse academie (Frauke hobo, zang, piano en muziekgeschiedenis, Elke dwarsfluit). Ze waren beiden reeds te gast op Apero. Op hun zoektocht naar een unieke vorm van kamermuziek kwamen ze terecht bij pianiste Margot Welleman. Sinds hun debuut als jong ensemble speelt Triotique concerten in België en Nederland, was het te gast in het programma 'Opium' op NPO Radio 4 (NL) en te horen in 'Boetiek Klassiek' op Klara (BE). In 2013 wonnen deze jonge muzikanten de 'Prix Mathilde Horlait-Dapsens' van het Conservatorium van Brussel en in 2015 werden ze finalisten van de 'Fontys-Toonzaal Ensemblecontest' in 's Hertogenbosch. Met actrice Abigail Abraham, bekend van o.m. 'Crimi Clowns', 'GoGoGo' op Ketnet en de Eén-serie 'Thuis', creëerden ze een kindervoorstelling 'De Chinese Nachtegaal', waarmee ze rondtouren langs scholen en culturele centra.

In de zomer van 2018 bestaat Triotique 5 jaar, tijd voor hun eerste CD '3D' met 6 stukken die speciaal voor het trio geschreven werden! Apero heeft de eer om samen met Triotique deze CD te mogen voorstellen, met werk van o.a. Koen Quintyn, leraar aan de Tieltse academie. De titel 3D staat voor alles wat ontstaat wanneer 3 persoonlijkheden, 3 instrumenten, 3 dames samenkomen. Het omvat ook nieuwe concertvormen met een ruimtelijke invalshoek. Er wordt ten volle ingezet op de klassieke muziek van de toekomst.

Apero u allen te mogen verwelkomen op dit sprankelende openingsconcert.

Info en reservaties (bij voorkeur vooraf reserveren): Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, Lakenmarkt 4, 8700 Tielt. T. 051/42.82.60 – loket.samw@tielt.be
Tickets: 10,00 euro / 5,00 euro (leerlingen Stedelijke Academie voor Muziek en Woord) - aperitief inbegrepen.


Tickets: 12,00 euro / 5,00 euro (leerlingen academie) (aperitief inbegrepen)
Organisatie: Academie voor Muziek en Woord, Cultuurcentrum Gildhof, Theater Malpertuis

Bron: UiTinVlaanderen.be