Apero con Fuoco > Hulde aan Herman Verschelden

Deze informatie is niet meer actueel!
Lerarenconcert academie - slagwerk en woord Het concert wordt verzorgd door Jan Cherlet en Tom Voet (slagwerk), Anke Steenbeke (piano), Helena Van den Berge en Wim Perneel (woord), allen leerkracht aan de Tieltse academie. Dit concert is het eerste van een drieluik dat Apero con Fuoco opdraagt als een Hulde aan Herman Verschelden. Herman Verschelden was gedurende bijna 4 decennia de drijvende ...

Wanneer

  • 10 februari ’19 (zo)
    van 11.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; Leerlingen Academie: 5,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationsstraat 258700 Tielt

Info

Lerarenconcert academie - slagwerk en woord

Het concert wordt verzorgd door Jan Cherlet en Tom Voet (slagwerk), Anke Steenbeke (piano), Helena Van den Berge en Wim Perneel (woord), allen leerkracht aan de Tieltse academie. Dit concert is het eerste van een drieluik dat Apero con Fuoco opdraagt als een Hulde aan Herman Verschelden.

Herman Verschelden was gedurende bijna 4 decennia de drijvende kracht achter de woordafdeling van de academie, én mede-stichter van Apero con Fuoco. Hij overleed iets meer dan een jaar geleden. Apero en de academie willen hem huldigen met een lerarenconcert waarin ritme centraal staat: het ritme van de taal versus het slagwerk, het instrumentarium bij uitstek om het ritme te bespelen! De leerkrachten slagwerk en de leerkrachten woord vormen 2 duo's die met elkaar in dialoog gaan, met een pianiste als klankbord én compaan.
Het programma wordt een kolkende afwisseling van een bloemlezing uit de lievelingspoëzie van Herman Verschelden (Emily Dickinson, Fernando Pessoa, …), slapstick en muziek waarin invloeden van hedendaags klassiek, Argentijnse tango (Piazzolla), ragtime en jazz hoorbaar zijn. Marimba, vibrafoon, drums, Latin percussion, Afrikaanse percussie, … kruisen de degens met elkaar, met de piano en met de woordkunstenaars! Een unieke belevenis!

Wie wil meegenieten van dit prachtig programma kan kaarten reserveren (bij voorkeur vooraf) via 051/428260 of samw@tielt.be

Het Tieltse stadsbestuur, Rotary-Club, Piano's Maene en Wijnhuis Vinorama verlenen hun gewaardeerde steun aan de seizoenswerking.

Tickets: 12,00 euro / 5,00 euro (leerlingen academie) (aperitief inbegrepen)
Organisatie: Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, Cultuurcentrum Gildhof, Theater Malpertuis

Bron: UiTinVlaanderen.be