Theater - Circus - Dans > Red Haired Men - Alexander Vantournhout - UITVERKOCHT

Deze informatie is niet meer actueel!
In Red Haired Men vertrekt Alexander Vantournhout van het werk van de Russische schrijver Daniil Charms (1905-1942). Charms schreef zijn korte, bevreemdende, grappige teksten in de barre tijden van de Stalinterreur. Een ongemakkelijke lichamelijkheid en bewegingen, nonsens en de fysicaliteit van het woord zijn typisch 'charmsiaanse' kenmerken die Vantournhout samen met drie performers vertaalt ...

Wanneer

  • 15 februari ’19 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; +65j: 12,00 €; Abo: 12,00 €; -26j: 7,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

In Red Haired Men vertrekt Alexander Vantournhout van het werk van de Russische schrijver Daniil Charms (1905-1942). Charms schreef zijn korte, bevreemdende, grappige teksten in de barre tijden van de Stalinterreur. Een ongemakkelijke lichamelijkheid en bewegingen, nonsens en de fysicaliteit van het woord zijn typisch 'charmsiaanse' kenmerken die Vantournhout samen met drie performers vertaalt naar de scène. Choreografisch materiaal wordt gecombineerd met pratiques minoritaires, zoals circus en magie. Charms zelf was geïnteresseerd in het vermengen van vormen die als 'hoge kunst' beschouwd worden met wat historisch 'slechts' als entertainment wordt gezien. Op de grens tussen dans, acrobatie, circus en theater creëert Red Haired Men een universum waarin mensen verdwijnen en verschijnen en verwondering en humor nooit zonder risico zijn.

Na de solo's Caprices (2014), Aneckxander (2015) en het duet Raphaël (2017), is Red Haired Men de eerste groepschoreografie van Alexander Vantournhout. Het is de volgende stap in de ontwikkeling van een eigenzinnig dansacrobatisch vocabularium.

Concept en choreografie: Alexander Vantournhout
Creatie en uitvoering: Ruben Mardelier, Winston Reynolds, Axel Guerin, Alexander Vantournhout
Dramaturg: Kristof van Baarle
Coach: Jan Steen, Anneleen Keppens, Geert Belpaeme, Lili M. Rampre

Bron: UiTinVlaanderen.be