Boterhammen in de Bib > Wat als we straks 100 worden? - Dirk Schyvinck

Deze informatie is niet meer actueel!
Eeuwig jong blijven: het is een oude fantasie, er worden elixirs voor gebrouwd … In onze “welvaartsstaten” rekken we de levensverwachting alvast stevig op. Maar hoe word je straks honderd? Gezond en actief, of eerder uitgeblust? Na een rijke marketingcarrière van meer dan dertig jaar werd Dirk Schyvinck 'plots' achtenvijftig jaar. Als fan van innovatieve projecten wou hij eigenlijk nooit oud ...

Wanneer

  • 29 november ’18 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be

Contact

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Eeuwig jong blijven: het is een oude fantasie, er worden elixirs voor gebrouwd … In onze “welvaartsstaten” rekken we de levensverwachting alvast stevig op. Maar hoe word je straks honderd? Gezond en actief, of eerder uitgeblust?
Na een rijke marketingcarrière van meer dan dertig jaar werd Dirk Schyvinck 'plots' achtenvijftig jaar. Als fan van innovatieve projecten wou hij eigenlijk nooit oud worden, maar eeuwig jong blijven.
Als je een goed verhaal lang rekt, gaat de spankracht er uit. Dat is ook zo met een leven. Hoe houden we het straks boeiend, als we met steeds meer de honderd naderen? Vergt dat geen andere kijk op levensindeling? In plaats van uit te kijken naar ons pensioen, zouden we niet beter gedurende ons leven meerdere mini-pensioentjes opnemen? Een soort sabbatical waarbij je herbront en jezelf helemaal oplaadt om dan met volle energie verder te gaan of een nieuwe stap te zetten.
Het is maar één van de gedachten die Dirk Schyvinck puurde uit gesprekken met ondernemers, entrepreneurs, jonge wolven en uiteraard met zijn netwerk van generatiegenoten. Een andere visie dus op jong en oud. Hij pleit voor een jonge kijk op vergrijzing en een vernieuwende blik op de toekomst van het langere leven.

Toegang: 2,50 euro (vooraf inschrijven)
Soep en koffie inbegrepen
I.s.m. Stedelijke Openbare Bibliotheek en Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen

Bron: UiTinVlaanderen.be