Theater > Olivetti 82 - Theater Malpertuis en vzw Twijfel

Deze informatie is niet meer actueel!
Bernard Vande Wiele is niet geestelijk gestoord, maar in de war. Hij weet niet waarom hij zich opeens in een politiekamer bevindt met een Olivetti 82-typmachine voor z'n neus en twee mannen die hem aan de tand voelen. Waarom zit z'n hand in het verband? En hoe is het allemaal begonnen? Bernard Vande Wiele begint zijn verhaal te vertellen … 24 jaar geleden kroop acteur Bob de Moor in de huid ...

Wanneer

  • 23 november ’18 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; +65j, -26j: 14,00 €; Abo: 14,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationsstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 40 62 90
website
http://www.malpertuis.be

Info

Bernard Vande Wiele is niet geestelijk gestoord, maar in de war. Hij weet niet waarom hij zich opeens in een politiekamer bevindt met een Olivetti 82-typmachine voor z'n neus en twee mannen die hem aan de tand voelen. Waarom zit z'n hand in het verband? En hoe is het allemaal begonnen? Bernard Vande Wiele begint zijn verhaal te vertellen …

24 jaar geleden kroop acteur Bob de Moor in de huid van dit personage van schrijver Eriek Verpale. 116 voorstellingen lang hield Olivetti 82 de Vlaamse en Nederlandse cultuurcentra in de ban. Na al die jaren kruipt De Moor opnieuw achter de typmachine voor een laatste zegetocht van deze meeslepende vertelling.

Bob De Moor is al van in het prille begin een fundament van Theater Malpertuis. Eerst als acteur, daarna als artistiek leider (2002-2009). Na Malpertuis is De Moor bezieler geworden van het Vernieuwd Gents Volkstoneel waarmee hij, samen met vaste tekstschrijver Jo Van Damme, het genre een hernieuwde erkenning meegaf.

“Wat Bob doet is adembenemend. Anderhalf uur lang zuigt hij je mee in een tunnel.” – Fred Six (De Standaard, 15/04/1993)

Tekst: Eriek Verpale
Spel: Bob De Moor

Organisatie: Theater Malpertuis i.s.m. Cultuurcentrum Gildhof

Bron: UiTinVlaanderen.be