Theater > Nassim - Bush Theatre en Nassim Soleimanpour

Deze informatie is niet meer actueel!
Met gastacteur WIM WILLAERT “Beste performer. Ik wil je iets toevertrouwen. Wist je dat mijn naam in Farsi zo geschreven wordt: 'ROUPNAMIELOS MISSAN si eman yM' ? En wist je dat 'Nassim' in Farsi 'bries' betekent?” Nassim Soleimanpour (auteur en performer) is als theatermaker meest bekend door zijn vaak bekroonde White Rabbit Red Rabbit, dat te gast was op Theater aan Zee. Zijn stuk Blank ging ...

Wanneer

  • 22 november ’18 (do)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €; +65j, -26j: 8,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationsstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Met gastacteur WIM WILLAERT

“Beste performer. Ik wil je iets toevertrouwen. Wist je dat mijn naam in Farsi zo geschreven wordt: 'ROUPNAMIELOS MISSAN si eman yM' ? En wist je dat 'Nassim' in Farsi 'bries' betekent?”

Nassim Soleimanpour (auteur en performer) is als theatermaker meest bekend door zijn vaak bekroonde White Rabbit Red Rabbit, dat te gast was op Theater aan Zee. Zijn stuk Blank ging in première op het Engelse Radar-festival in The Bush Theatre in 2015.

Nassim is het krachtige vervolg. De Iranees, die wegens dienstweigering lange tijd het land niet uit mocht om zijn producties op te volgen, waagt zich aan een bijzonder podiumexperiment. Hij vertrouwt zijn stuk toe aan een voor hem onbekende acteur. Op tal van podia in de wereld wacht zijn tekstmateriaal in een verzegelde kist op telkens een andere uitvoerder, die het ter plaatse voor het eerst te zien krijgt. Op de familiaire toon van een kinderlijk verhaal en in een sterk upbeat tempo beroert hij uiterst intens een gewichtig thema; hoe voelt een leven op de vlucht aan? Het materiaal is hoogst autobiografisch en tegelijk krachtig universeel; een verbluffende theaterprestatie die aantoont hoe taal ons tegelijk onderscheidt en verbindt.

Zowel voor publiek als voor de auteur is de keuze van de vertolker van die avond een al even grote verrassing als de theatertekst voor de vertolker zelf. Voor de opvoering van Tielt konden wij niemand minder dan Wim Willaert engageren.

Bekroond met the Scotsman Fringe First Award op de Edinburgh Fringe in 2017

“A strikingly gentle, humane and emotive consideration of the experience of an artist living and working in the diaspora.” – (The Herald)

Tekst: Nassim Soleimanpour
Spel: Wim Willaert

Bron: UiTinVlaanderen.be