Theater > Hamlet - Lisaboa Houbrechts & Kuiperskaai

Deze informatie is niet meer actueel!
Lisaboa Houbrechts & Kuiperskaai maken vitaal en grillig theater, getuige de wervelende versie van Shakespeare's The winter's tale (2016) en het gedurfde 1095 (2017). Regisseur Lisaboa Houbrechts evoceert de geschiedenis in een rituele daad. Via het verbeelden van historische verhalen en klassiek repertoire onthult ze de mens in een keten van driften. Lisaboa Houbrechts gaat nu de confrontatie ...

Wanneer

  • 06 oktober ’18 (za)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; +65j: 12,00 €; Abo: 12,00 €; -26j: 7,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be

Info

Lisaboa Houbrechts & Kuiperskaai maken vitaal en grillig theater, getuige de wervelende versie van Shakespeare's The winter's tale (2016) en het gedurfde 1095 (2017). Regisseur Lisaboa Houbrechts evoceert de geschiedenis in een rituele daad. Via het verbeelden van historische verhalen en klassiek repertoire onthult ze de mens in een keten van driften.
Lisaboa Houbrechts gaat nu de confrontatie aan met Hamlet. Ze zet het perspectief van de vrouw centraal en legt de focus op de destructieve relatie tussen Hamlet en zijn moeder, koningin Gertrude. Houbrechts toont de onschuld van Gertrude en brengt haar zo naar het hart van het repertoire.

Lisaboa Houbrechts vroeg actrice Grace Ellen Barkey om de rol van de strijdende Gertrude te vertolken. Samen met haar zoon Victor Lauwers, als prins Hamlet, en haar dochter Romy Louise Lauwers, in de rol van Ophelia, zal Grace Ellen voor het eerst te zien zijn in een Kuiperskaai productie. Lisaboa Houbrechts plaatst hiermee de werkelijke Lauwers-Barkey familie op scène om de canonieke Hamletfamilie te vertolken. Ze probeert zo tot de essentie van de oertragedie door te dringen.

Regie en tekstbewerking: Lisaboa Houbrechts
Tekst: William Shakespeare
Spel: Grace Ellen Barkey, Victor Lauwers, Romy Louise Lauwers, Lobke Leirens, Seppe Decubber, Maxime Rouquart

Bron: UiTinVlaanderen.be