In Vorm > Op de culinaire toer met witloof
Deze informatie is niet meer actueel!
Witloof zou ontstaan zijn als toevalsgroente, toen de gestockeerde cichoreiwortel een bijzonder delicaat wit blad kreeg, dat ook nog eens apart en fris bleek te smaken. In geen tijd groeide het uit tot een ware teelt, waarin Belgen het voortouw namen. Witloof, in de volksmond 'chicon', bestaat in vele gedaantes op je bord: rauw, gebakken, gestoofd, krokant, fris, bitter, zoet, ... Witloof is ...
Wanneer
-
20 november ’18 (di)van 19.00 u tot 22.00 u
Prijs
€ 35,00 (Basistarief: 35,00 €)Waar
- naam
- Buurthuis
- adres
- Zwartegevelstraat 668700 Tielt
Tickets
- Telefoon
- 051 42 82 20
Contact
- vorming@tielt.be
Info
Witloof zou ontstaan zijn als toevalsgroente, toen de gestockeerde cichoreiwortel een bijzonder delicaat wit blad kreeg, dat ook nog eens apart en fris bleek te smaken. In geen tijd groeide het uit tot een ware teelt, waarin Belgen het voortouw namen. Witloof, in de volksmond 'chicon', bestaat in vele gedaantes op je bord: rauw, gebakken, gestoofd, krokant, fris, bitter, zoet, ... Witloof is zo veelzijdig dat men er alle kanten mee op kan.Patrick leert je meer halen uit deze vertrouwde groente. In groep proberen we tal van bereidingen uit en smullen we van de gezonde bladgroente.
Begeleiding: Patrick De Groote
I.s.m. Vormingplus Midden- en Zuid West-Vlaanderen
Bron: UiTinVlaanderen.be