Theater > Gaz. Pleidooi van een gedoemde moeder - Theater Malpertuis en GoneWest

Deze informatie is niet meer actueel!
Na een succesvolle tournee door België, Nederland en Frankrijk keert Viviane De Muynck terug naar de plek waar het allemaal begon voor GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder. In Theater Malpertuis zal ze voor de laatste keer gestalte geven aan de moeder van een gedode terrorist. Naast een psychologisch portret dat de beweegredenen van de geweldenaar probeert te doorgronden, is GAZ. Pleidooi van ...

Wanneer

  • 19 oktober ’18 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; +65j, -26j: 14,00 €; Abo: 14,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 40 62 90

Contact

website
http://www.malpertuis.be

Info

Na een succesvolle tournee door België, Nederland en Frankrijk keert Viviane De Muynck terug naar de plek waar het allemaal begon voor GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder. In Theater Malpertuis zal ze voor de laatste keer gestalte geven aan de moeder van een gedode terrorist. Naast een psychologisch portret dat de beweegredenen van de geweldenaar probeert te doorgronden, is GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder vooral een betoog voor menselijkheid en een pleidooi voor nuance: een mens of zijn handelingen is niet te herleiden tot een paar motieven.

Arfeuille heeft de kracht van Lanoye's tekst versterkt door De Muynck in een kale maar monumentale ruimte te plaatsen. Het resultaat is een uitgepuurde voorstelling waarin De Muynck haar verweer helder en indringend op het publiek loslaat. Ze acteert op het scherp van de snede en dat laat niemand onberoerd, al zeker de moeders niet.

“Viviane De Muynck laat diep in haar ziel kijken. Ze kijkt met haar binnenste, met haar hele historiek.” – Wouter Hillaert (De Standaard)

Regie: Piet Arfeuille
Tekst: Tom Lanoye
Spel: Viviane De Muynck

XTRA: gratis nagesprek met o.a. auteur Tom Lanoye

Organisatie: Theater Malpertuis i.s.m. Cultuurcentrum Gildhof

Bron: UiTinVlaanderen.be