Theater > Vijand van het volk - Theater Malpertuis en Unie der Zorgelozen

Deze informatie is niet meer actueel!
Hendrik is een toegewijd burgemeester met een respectabele staat van dienst. Met een vooruitstrevend wellnessproject heeft hij zijn gemeente op de tram van de 21ste eeuw gezet. Dan komt zijn broer Karel, een geëngageerde dokter, met het nieuws dat het water van het resort vervuild en levensbedreigend is. In de bewerking van Ibsens klassieker richt Geert Six de spot voornamelijk op een bepaald ...

Wanneer

  • 13 oktober ’18 (za)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: 16,00 €; +65j, -26j: 14,00 €; Abo: 14,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 40 62 90

Contact

website
http://www.malpertuis.be

Info

Hendrik is een toegewijd burgemeester met een respectabele staat van dienst. Met een vooruitstrevend wellnessproject heeft hij zijn gemeente op de tram van de 21ste eeuw gezet. Dan komt zijn broer Karel, een geëngageerde dokter, met het nieuws dat het water van het resort vervuild en levensbedreigend is.
In de bewerking van Ibsens klassieker richt Geert Six de spot voornamelijk op een bepaald soort politieke praktijk waarbij manipulatie en bedenkelijke financiële transacties vanzelfsprekend lijken. Toch is het geen genadeloze afrekening. Six tekent zijn burgemeester als een eenzaam en misleid man die het nooit anders gekend en geweten heeft. Z'n afgang is dan ook aangrijpend, als een koning die sterft.

Geert Six creeërt herkenbaar theater vanuit een sterk maatschappelijk engagement. Hij tekent het geworstel van de kleine mens met een wereld om zich heen. Opvallend is zijn sterk uitgepuurde tussentaal: West-Vlaams en recht voor de raap. In 2015 ontving Six de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen.

“Geert Six maakt duidelijk dat de burger, als individu en ook in groep, recht van spreken heeft en dat daar ook de media, in casu de pers, een grote rol in spelen.” – Roger Arteel (Theatermaggezien)

Tekstbewerking en regie: Geert Six
Tekst: Henrik Ibsen
Spel: Karolien Delaere, Roselein Detavernier, Mie De Neve, Stijn Minne, Mieke Six, Filip Vanderbeke, Jan Vanaudenaerde, Christine Van de Voorde
Dramaturgie: Piet Arfeuille, Joon Bilcke

XTRA: om 22u00 gratis nagesprek met prof. Filip De Rynck over de kracht van burgerinitiatieven

Organisatie: Theater Malpertuis i.s.m. Cultuurcentrum Gildhof

Bron: UiTinVlaanderen.be